tiistai 31. maaliskuuta 2015

Körttisukkaa pukkaa.

MIESTEN KÖRTTISUKAT (koko 45)
Puikot: 3,5mm pyöröpuikot
Lankalaihis: -185g


 Tällä kertaa projektina oli yhdet joululahjasukista. Sopivasti rupesi satamaan luntakin tunnelman luomiseksi. :) Tällä erää oli vuorossa isälle lupaamat sukat. Olin asettanut itselleni deadlinen, jotta saisin kaikki sukat valmiiksi ennen kesää. Tiukoille menee, sillä vielä on apen sukat vaiheessa. No tällä menolla kesä ei tule vielä moneen kuukauteen, joten ei pidä lannistua. :)


Olen facebookissa muutamassakin neulontaryhmässä ja sieltä on saanut mahtavia ideoita kerrakseen. Joskus jopa ei kerkiä kaikkia ideoita kirjaamaan ylös ja aivot sanoo overload. Joitakin todella hyviä ideoita on jopa jäänyt muhimaan päähän, kuten tämä "looppaaminen" (Magic Loop). Aivan mahtava idea! Minä, joka olen aina laiskistunut saatuani ensimmäisen sukan valmiiksi, riemuitsin tästä ideasta. Olen jo testaillut kahta sukkaa kerralla varpaista aloittaen ja nyt aloitin varresta.  Molemmat tekniikat ovat yhtä helppoja, ehkä alku on hieman helpompaa varresta aloittaen, mutta mielestäni kärki on taas siistimpi kun aloittaa siitä. Ryhmässä sain jokin aikaa sitten jo vinkkejä mitä tehdä lankakerille, jotka menevät koko ajan solmuun. En heti osannut ideaa lähteä hyödyntämään, mutta näiden sukkien kohdalla lamppu vihdoin syttyi. :)


Niinkin yksinkertaisesta ohjeesta on kyse, kuin laittaa lankakerät sukkien sisään, tällöin ne eivät mene niin solmuun. Toki ne saattavat sukan sisässä mennä ristiin, mutta on se parempi kaksi keskenään solmussa olevaa kerää kuin neljä. :) Todella hyvä idea, harmi että se välähti vasta sukkien loppupuolella. Sukkien varret pistin kiinni hätäpäissäni klemmareilla, mutta varmasti löytyy paljon fiksumpiakin ideoita. Ei meinaan ollut niin yksinkertaista irroittaa noita pirun klemmareita. Mutta ajoivat ne asiansa ja pitivät lankakerät sukkien sisässä. :)


Yritin matkan varrella korjailla rivinvaihdosta aiheutuvaa epätasaisuutta, mutta missään vaiheessa en saanut sitä kokonaan häivyttymään. Olisi ehkä auttanut, jos olisin tehnyt sukkien alut sukkapuikoilla ja vaihtanut sitten pyöröpuikot. Näin olisin saanut rivinvaihdon ulkosivuille eikä sisäsivuille. Tällä Dropsin ohjella yritin häivyttää rajaa.


Miten tuleekin mieleen noista täytetyistä sukista ALF, muistatteko hänet? :D8 kommenttia:

 1. Todella kiva kuvio, yksinkertaisen tyylikäs. Saattaa löytyä joku kerta minunkin puikoilta tuo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tämä löytyy myös joskus sinun puikoilta. Tätä oli kiva tehdä, kun pystyi huijaamaan itseään. Muka tekisi kirjoneuletta, mutta oikeasti se on vain rivinousua. :)

   Poista
 2. Kivat sukat ja yksinkertaisen tyylikkäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Soile. Yksinkertaisuus on todellakin joskus kultaa. Aina sitä ei muista arvostaa. :)

   Poista
 3. Kauniit värit, jotenki rauhallisen oloiset sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostakin syystä tämä kommentti ei ole näkynyt minulla, hö. Kiitos kovasti kommentista! 💖

   Poista
 4. "Olisi ehkä auttanut, jos olisin tehnyt sukkien alut sukkapuikoilla ja vaihtanut sitten pyöröpuikot. Näin olisin saanut rivinvaihdon ulkosivuille eikä sisäsivuille."
  Eiks niitä sukkia vaan voi vaihtaa toisiin jalkoihin, niin siirtyy rivinvaihdot sisäsivulta ulkosivulle? Ja eikös se muutenkin sisäsivulla vähempi näy se rivinvaihtokohta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin, että jos olisivat olleet pyöröpuikkojen ulkosyrjällä sukkia tehdessä, niin olisinko saanut kiristettyä kuviota niin ettei rivien ero olisi niin hyvin näkynyt. Mutta varmaankaan ei olisi onnistunut. Olet oikeassa, sisäsyrjällä "virheet" saa ollakin jotten ihan kaikille näy. 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.