keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Ensilumen taikaa

 
HITOFUDE
Lanka:  Les Petits Points Parisiens Sous les pavés
Puikot: 3,5mm pyöröpuikot
Ohje: Hitofude cardigan (koko L)
Lankalaihis: -250g


Hitofuden ohje on ollut jo pitkään Ravelryn kirjastossa odottamassa että uskaltautuisin lähteä sitä kokeilemaan. Kuvissa se näytti paljon vaikeammalta kuin mitä se onkaan. Yllätykseksi se olikin yksinkertainen. Uuden ihastuksen tähän neuleeseen toi Päivi, jolla oli valmis Hitofude päällä Helsingin neuletapahtumassa. Ja voi kuinka se oli kaunis! Siitä lähti monen muunkin Hitofude innostus liikkeelle. ;)Edelleen neuleen sinne veteen kastaminen on aina yhtä jännää, pelkää että vaivalla saatu työ menee pilalle. :) Pingotuksessa jännittää se, että pingottaako liian laakeaksi ja neule ei istu. Pingotin niskasta ehkä turhan paljon, mutta onneksi se ei vaikuttanut istuvuuteen liikaa. Kauheaahan se olisi jos joutuisi kastelemaan ja pingottamaan uudestaan, eikä saisi neuletta heti käyttöön. :) 


Syksyiset pienet pakkasaamut on olleet viime päivinä todella kauniita ja halusin Hitofuden kera samalla kuvata myös auringonnousua. Hah, vaikka virkkuna aamusta olin hereillä, niin silti se kehveli meni ja nousi niin, etten ihan kerinnyt pelipaikalle ajoissa. Onneksi oli sen verran pakkasen puolella, että yöllä satanut lumi oli vielä tallella.


 Hitofudesta on moneksi, sen saa joko kietaistua ympärille, tai sitten jättää nätisti sivuille roikkumaan. Sitä voi käyttää myös boleron tyyppisesti hihattomien kanssa. Langasta riippuen se sopii arkeen tai juhlaan.  


Pingotuksen jäljiltä helmaan jäi venyttyneitä sakaria. Pingotin aina pitsirivin kohdalta, enkä jaksanut millin välein laitella neuloja, jotta reunan olisi saanut suoraksi. Ylimääräiset sakarat sopivat Hitofudeen ja mielestäni se laskeutui kauniisti. Kerrankin täydellinen istuvuus! Sen siitä saa, kun luottaa ohjeeseen ja mittohin. :D


Muutama kuukausi sitten lankaputiikki Silmukassa oli pariisilainen lankavärjäri (Les Petits Points Parisiensin Anne) pitämässä Pop Uppia. Hänellä oli upeita käsin värjättyjä lankoja runsaasti mukana. Tarkoituksena oli, että ostaisin Hitofudeen jotakin pehmeää tummaa lankaa, toisin kävi. :) 

 

 Sattumoisin sinä viikonloppuna oli pahasti yövuorot menossa, joten en ihan heti aamusta päässyt pelipaikalle. Ja pitihän se arvata, että ne parhaimmat tummat langat oli menneet parempiin suihin. :) Toisaalta se oli onni, sillä muuten en ehkä olisi törmännyt tähän ihanaan silkkiseen merinolankaan. 


Katsahdin jäljelle jääneitä lankoja sillä silmällä, että tarvitsin kolme kerää fingering vahvuista lankaa. Paljoa ei ollut sellaisia enää jäljellä, mutta yhdestä korista nämä pilkottivat ja se oli rakkautta ensi kosketuksella. ;) 


Langassa on 50% merinoa ja 50% silkkiä, ja voi että minkä tuntuinen lanka oli käteen sekä neuloessa. Aivan mahdottoman pehmeä! Ja niin on myös päällä, kuin second skin. :) Silkki tuo lankaan juhlavan kiillon. Lankaa meni kokonaisuudessaan 2,5 kerää, todella vähän mielestäni. 


En osaa päättää, pitäisikö Hitofudea säästellä juhlia varten vai ottaisiko sen jo nyt käyttöön sillä riskillä, että se sitten aikanaan nukkaantuu. Voitte arvata varmaan miten siinä kuitenkin käy, käyttööhän tämä menee. :)


Hitofudessa oli aika hienosti oivallettu selän ja hihojen osuudet, eli ne tehtiin yhtenä palkkina ensin. Sen jälkeen palkki taitettiin molemmista päistä kahtia ja neulottiin sauma umpeen. Ja voilà, selkä ja hiat oli valmiit! Sen jälkeen keskeltä poimittiin silmukat ja alettiin tehdä vartalo-osuutta. Samaa pitsikuviota toistetaan muutamaa resorikerrosta lukuunottamatta. Sen oppi helposti muistamaan ulkoa ja joissain kohdin saman toistuminen alkoi jo vähän puuduttaa. :)


Monet itsetehdyistä neuleista on tullut lemppareiksi, mutta tämä on ehdottomasti top 5 tällä hetkellä. Ja vaikka aluksi vaaleanharmaa sävy vähän epäilytti, niin tässä se toimii mainiosti. Tosin kyllä sen tummankin vielä joskus teen. :)

 

Kuvauksien lopuksi oli pakko vielä hieman lämmitellä kuuman mansikkakuppikakku teen parissa, slurps! :)

2 kommenttia:

  1. Todella upea! Juuri yksi päivä mietin mielessäni tätä ohjetta ja pohdin, että josko sen keväällä neuloisin ja tämän sinun versiosi innoittamana ihan varmasti neulon! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Venla! Kiva kuulla, että saa olla innoittamassa muita Hitofuden pariin! <3 Se on kevääseen juuri sopiva asuste ja siitä tulee varmasti ihana!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.