perjantai 26. joulukuuta 2014

Huovutusmaniaa....

No niin, nyt joulu alkaa olla ohi ja paketit on avattu. Voi siis alkaa postailemaan tänne tehtyjä joululahjoja. :) Äiti sai jalkojansa lämmittämään huovutetut villasukat. Tulivat kuulemma tarpeeseen. Heitti samalla edelliset reikiä täynnä olevat villasukat roskiin, jee! :) 

Yhdistin sukissa Dropsin palmikkotossujen ja Lankahelvetin varrellisten huopatossujen ohjetta. Nämä ovat erittäin helpoja tehdä ja valmistuvat myös nopeasti. Villasukkaohjeella tehdyt huovutetut tossut ovat mielestäni myös sirompia ja istuvat jalkaan paremmin. Tästä on itselläni alkanut eräänlainen huovutettujen tossujen mania, kiitos Lankahelvetin Hennan ja Voihan villasukka-facebookryhmän. :)

Nämä tossut eivät kuitenkaan menneet ekalla kerralla niin kuin strömsöössä. Tein ensin kokeiluversion, jossa sukkaosan tein harmaalla (ei Novitan Jokea). Jo kokeilusukkaa tehdessä tuli sellainen olo, että sukasta tulee kauhea kanootti. Mutta koska kaikissa ohjeissa sanottiin, että sukan kuuluukin olla iso, niin tein sen loppuun asti. No pesukoneesta ottaessa katsoin sukkaa ja totesin, edelleen kanootti....missä vika?? No, ei kun uusiksi koneeseen...jonka jälkeen tulos...typistetty kanootti. :D Pitkään kesti tajuta mikä oli mennyt pieleen. Olin unohtanut tehdä sukkaosaan kiilakavennukset, eli sukka olisi ja pysyisi kanoottina. :D No ei aina voi onnistua. Pyöröpuikoilla kun tekee sukkia niin hämärtyy silmukoiden määrä, näyttää että molemmilla puolilla on yhtä paljon. Mutta koska se on silti vaivattomampaa kuin sukkapuikoilla tekeminen niin jatkan samaan malliin. Täytyy vain muistaa ne hemmetin kiilakavennukset kantapään jälkeen. :) Varren palmikko osa plösähti pesussa, joten tein sen erikseen toisella kerralla. Kursin siis varren käsin jälkikäteen sukkaan. Ja tässä mallissa se on ainakin parempi, pysyy sukka ryhdikkäämpänä. 

PALMIKKOSUKAT
Langat: Gjestal Maija (varsi) ja Novita Joki (sukka)
Puikot: Nro 6 pyöröpuikot
Lankalaihis: -200gEnnen huovutusta ja yhteen parsimista. En tajunnut tehdä reunaan joustinneuletta, mutta silti sukan varsi ei mennyt paljoa rullalle.
Uudet merkkaussydämetkin pääsi testiin.


12 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.