perjantai 1. tammikuuta 2016

Tallinnan joulumarkkinat osa 2

Hieman joulun odotukseen myöhässä tämä postaus, mutta se kai kuuluu niihin huonoihin tapoihini. Joita edelleen yritän parantaa tänäkin vuonna. :)

Muutama kuva vielä Tallinnan joulutorista.
 
 

Joulujuna kierrätti halukkaita pitkin vanhan kaupungin katuja ja pieni lapsi minussa kiljui päästä kyytiin. Mutta sen verran kylmältä kyyti näytti, että mukavuudenhaluinen aikuinen minussa voitti ja tyydyin vain ihastelemaan. :)

  

Muutamia kuvia räpsittynä matkalta hotellille.

 

Luistelukenttä vanhassa kaupungissa kirkon pihassa. Seuraavan kerran Tallinnan joulumarkkinoille tullessa pitääkin varustautua extra lämpimillä vaatteilla ja minttukaakaolla, ja pyörähtää muutama kierros jäällä. :) 


Tässä vielä tunnelmia joulutorista illan hämärässä. Pimeys ja valot tuovat vaan kummasti paljon enemmän tunnelmaa.


Illan hämärässä vanhan kaupungin katuja viihdytti joulupukki modernilla autollaan, jonka megafooneista soi joululaulut.

 

Ja mitä opimmekaan niistä kakkupalasista. Vinkki numero 2, ÄLÄ edelleenkään syö päivällä mitään täyttävää, varsinkaan pääruokaa JA jälkiruokaa, jos on laivalla tiedossa joulubuffet. Ei vaan mennyt jakeluun koko matkan aikana. Ähky oli matkan pääteema. :D Selitykseksi voisi yrittää sanoa, että pakko oli käydä tutustumassa Kalev-kahvilaan, joka on Viron vanhin edelleen toiminnassa oleva kahvila. Se on toiminut samassa paikassa vuodesta 1864 ja sen uniikki sisustus on ollut koskematon lähes vuosisadan ajan. Kahvilaan sisään astuessa oli kuin olisi todellakin hypännyt toiselle vuosisadalle. Kahvilasta tuli mieleen Dowton Abbey ja tuntui kuin olisi päässyt kurkistamaan kulisseihin. :) Kahvila on todella suosittu eikä montaa pöytää nytkään ollut vapaana. Moni tulee paikanpäälle jo itse kahvilan takia, niin kuin mekin. :) Jos käytte Tallinnassa, niin suosittelen pistäytymään! Ei pelkästään kahvilan takia vaan myös tarjottavien, passionjuustokakku oli meinaan hyvää!
Lopuksi vielä juostiin kiireellä yhteen pakollisista kohteista, Swiss hotellin näköalabaariin, jossa kruunattiin onnistunut matka lasillisilla kuohuvaa. Eikä maisemat olleet ollenkaan hullummat! Harmi, että aika loppui kesken ja jouduttiin kiirehtimään  sataman tungokseen.

Kiitos kuuluu ihanalle ystävälle matkaseurasta ja niiin monista nauruista, niillä jaksaa taas pitkään. Mennään pian uudestaan, joohan! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.