perjantai 29. tammikuuta 2016

Karkkipäivä

SUFFELISUKAT
Puikot: 3,25mm pyöröpuikot
Ohje: Toe-up Toddler socks muokattuna omasta päästä
Lankalaihis: -55g


Tein sukat pitkästäaikaa varpaasta kärkeen ja täytyy taas todeta, että ne on paljon siistimmän näköiset omaan silmään kuin varresta kärkeen neulotut. Tein kaksi sukkaa kerralla Magic Loopin avulla ja sukat valmistuivat hetkessä. Ainoa mikä nousi ongelmaksi oli raitojen saaminen yhteen värin vaihtuessa. Se aiheutti lievästi harmaita hiuksia, koska looppaamalla ei pystynyt kuin toisessa sukassa vaihtamaan ensimmäisen ja viimeisen silmukan paikkaa (jossain olen siihen ohjeeseen törmännyt, en vaan muista missä). Jouduin siis perinteisesti nostamaan aina ensimmäisen silmukan uuden värin toisella kerroksella. Jossain kohdissa raidat menivät tosi tasan ja joissain taas ei. Perfektionistin vikaa, kun häiritsi omaan silmään. :)


Aluksi suunnittelin että kirjailen suffeli tekstin sukkaa kutoessa, mutta muutaman ensimmäisen kerroksen jälkeen totesin jäljen näyttävän niin hirveältä ja kireältä, että purin ne pois ja tein suosiolla tekstin silmukoita jäljittelemällä (Dropsin ohje). Sainpahan tutustua siihenkin tapaan, koska en ollut aikaisemmin tehnyt silmukoiden jäljittelyä. Eikä siitä tullut ihan lempihommaa näin ensi kerralla, koska se tekee sukan kohdan vähän paksummaksi ja kovaksi. Olisi pitänyt ehkä tehdä jäljittely puolikkaalla langalla. Oletteko koskaan kokeilleet sitä? Tuleeko yhtään parempaa jälkeä vai onko se puolikas lanka liian ohutta, ettei se peitä allaolevaa lankaa?


Pienistä virheistä huolimatta olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Toista sukkaa kirjailessa huomasin tehneeni tekstin "väärinpäin". Enkä saanutkaan enää tekstejä peilikuvaksi toisistaan, ärsyttävää. :D Pikkasen olisi voinut taas suunnitella tarkemmin. Mutta pääasia, että itse käyttäjä on tyytyväinen! Nämä olivat kummitytölle lupaamat sukat, jotka olen siis jo aikoja sitten luvannut ja nyt vasta sain täytettyä lupaukseni. Viivästymisessä ei ollut kyse siitä ettenkö olisi halunnut tehdä sukkia vaan en löytänyt sopivaa sukkamallia, joka olisi tosi ihana. Oli liikaa vaihtoehtoja eikä juuri sitä oikeaa, tai ainakaan oikeissa mittasuhteissa. En osaa suhteuttaa aikuisten sukkaa lasten kokoon, jos lanka ei ole 7-veikkaa. :)


Kantapään tein tiimalasina ja yritin tehdä siihen vohvelimaista tuntua nostamalla joka toisen silmukan, mutta se ei ihan mennyt niin kuin strömsöössä. Tiimalasi kantapää onkin vähän pienempi kuin tavallinen kantapää, joten vohveliosuudesta tuli aika nysä ja näkymätön. Jälkeenpäin ajateltuna olisi voinut jatkaa vohvelia koko ruskean raidan. Seuraavalla kerralla voi sitten olla viisaampi. :) Muuten tykkään kyllä tiimalasikantapäästä sillä se on paljon tiiviimpi ja siistimpi. Ainoa mihin jäi reijät oli puikkojen vaihtumiskohtaan. Ja nekin sai aika kivasti piiloon muutamalla ylimääräisellä silmukalla.


Oikoluettuani tekstin tuli sellainen tunne, ettei sukat ollenkaan olleet sellaiset kuin halusin. Toivottavasti sellainen tunne ei välittynyt teille lukijoille. Näin ei siis ole. :) Sukat onnistuivat omasta mielestäni hyvin ja olen tyytyväinen lopputulokseen (kuten taisinkin mainita). Seuraavia loopattuja sukkia siis tekemään, mahdollisesti muitaihania blogin talvisukat.

4 kommenttia:

 1. Voi miten herkulliset sukat!
  Minunkin pitäisi harjoitella tuo silmukoiden jäljentäminen. Joskus yritin myös tekstiä tehdä neuloessa sukkaan..eihän siitä mitään tullut ja luovutin :D Missä mun kärsivällisyys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Lämmittää neulojan sydäntä. :) Mäkin luovutin sukkia tehdessä siitä tekstin neulomisesta suoraan, langat olivat aina väärässä paikassa ja kiristivät vaikka kuinka yritti löysäillä. Silmukoita jäljittelemällä tuli kyllä paljon siistimpää. Kokeile ihmeessä! Mun täytyy kanssa tutustua vielä lisää kyseiseen toimintaan. :)

   Poista
 2. Aivan ihanat sukat! <3
  Ja varmasti saajalleen kovin mieleiset! :)

  Rentouttavaa viikonloppua! :)

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emppu! Oli kyllä saajalleenkin mieluiset. :) Rauhaisaa viikonloppua myös teille. 💖

   Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.