perjantai 8. tammikuuta 2016

Pakkassäässä ihan jäässä

Kaksi kertaa mietin, että pystynkö lähtemään tällä pakkasella kameran kanssa heilumaan ulos, mutta valokuvausinto voitti. :)


SULKAHUIVI
Lanka: Lamana Piura
Puikot: 3,5mm pyöröpuikot
Ohje: Snurren paperiohje
Lankalaihis: -50g

Sain viime vuoden puolella jo valmiiksi tämän sulkahuivin, mutta se on odottanut päättelemistä jo pidemmän aikaa. No ei se ole edelleenkään päätelty (kuten kuvista huomaatte). Tämän tietenkin huomasin vasta kuvatessa. :) Ilmankos se oli vielä lankojen seassa eikä siitä ollut mitään postausta. Miten se lankojen päätteleminen voi ollakin niin vaikeaa. Se on jopa pahempi kuin toisen sukan syndrooma. :D


Sulkahuivin ohjeen olen saanut Snurresta ja myös lanka on sieltä ostettu (ei mainos). Viime syksyn aikana tuli aika monta kertaa käytyä Helsingissä ja aina siinä bussia odotellessa oli sopivasti aikaa kipaista Snurreen. Se värimailma mikä siellä tulee vastaan ovesta astuessa on sama kuin menisi karkkikauppaan. Huulipyöreänä katselee ja ihastelee väriloistoa, eikä tiedä minkä ensimmäisenä ottaisi käteensä. :)

Postasin tämän huivin aloituksesta aikaisemmin Porvoon reissun yhteydessä ja huivi on ollut monesti mukana Helsingin reissuilla ja tullut tutuksi Onnibussin kanssa. :)


Sitten ne perinteiset selfiet. :D


Hieman hankalaa oli saada tarkennettua kuvia oikein. Ensin heilui huivi kiinni kamerassa asettaen ajastimen päälle ja sit äkkiä piti peruuttaa, jotta kerkiää tekemään "kunnon" posen. :D Kaukosäädin laukaisuun olisi kiva, se siis hankintalistalle. Mutta toivottavasti kuvat on sen verran tarkkoja, että selvän saa. Onneksi valoa riitti. Pakkanen on jäykistänyt kuvattavan, koska kaikissa kuvissa sama armeijan jäykkä pose, onneksi joihinkin on setäs pieni hymy eksynyt. :D


Kun tämän kuvan näin niin se päätteleminen alkoi hieman kaivelemaan, mutta ei voi mitään! Koittakaa kestää, aina ei voi onnistua. :D


Ohje oli helppo, mutta vaati kyllä keskittymistä ja osioiden erottelemista silmukkamerkeillä. Vaikkakin huivissa ei heti virheet näy, sulkamaisuus ei tule, jos silmukat eivät ole suurimmaksi osaksi oikeissa paikoissa. Muutamaan kertaan jouduin purkamaan ja muutaman kerran vaan annoin olla.


Naaman lämmitystauko. :) Vähän on tämä huivi turhan ohut näille keleille, mutta rekvisiitaksi kaulaan se sopii hyvin harmaan ulkotakin kanssa. Eikä näillä keleillä voi olla kyllä liikaa huiveja päällä. :)Lanka oli todella ohutta ja huivin tekeminen oli pidempi prosessi, mutta se ei haitannut. Taitaa aikalailla kaikki kolmiohuivit olla samaa kategoriaa. Vaikka lanka on todella ohutta se on myös hyvin riittoisaa. Tämä huivi valmistui yhdestä kerästä (50g) ja hintaa huiville ei paljoa tullut n. 7€ (en muista tarkkaan), jos ei laske tuntityötä. Ostin samaa lankaa myös violettina ja ehkäpä jossain kohtaa saan aikaiseksi toisen sulkahuivin. On vaan niin paljon kaikkia uusia ohjeita, jotta ei tahdo tulla tehtyä samaa ohjetta toista kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.