maanantai 17. maaliskuuta 2014

Vanhenemisen juhlaa maaseudun rauhassa


You Old Mammond. :)

Vuosia tulee nopeaan tahtiin lisää, kauhistuttava ajatus. :) Vaikkei pyöreitä tullutkaan ajattelin viettää vanhenemista ystävien kanssa. Vuokrasin ihastuttavan mökin Kurun suunnalta, joka osoittautui oikeaksi helmeksi. Suosittelen lämpimästi!


Mökki on kauniilla maaseudulla 200 vuotta vanhalla perinnepihalla. Pihassa on vanha savusauna, aitta, puusauna ja palju. Mökki on 8 hengelle ja se oli hyvin varusteltu. Mökki on uudenveroinen ja pohjaratkaisu oli toimiva. Vaikka pihalla on puusauna, oli myös mökissä sähkösauna. Näin ollen isompikin porukka mahtui saunomaan samaan aikaan.

Ystävät toivat ihania lahjoja vaikka olin vakuuttanut ettei tarvitse. Olen todella otettu ihanista ihmisistä ympärilläni. :)
Mökki.

Aitta, puusauna ja palju. <3

Puusauna.
Paljun lämmitystä.
Illalla heti tietenkin piti saada palju lämpimäksi. Muutaman kottikärryllisen sai puuta laittaa ennenkuin alkoi olla lämmintä.Paljun lämmöstä oli ihana katsella lähes täyttä kuuta.

Lauantain kahvitteluun valmistelua....

Daim-suklaamuffinsien tekoa.


Daim-suklaamuffinssien ohjeen löysin Kinuskikissan blogista ja hyviä tuli! Kuorrutteen ohjeita googletin ja ihastuin sieltä löytämiini pöllömuffinsseihin (owl cupcake). Koristelu oli heppoa, tein vaahtoutuvasta suklaakermasta kuorrutelpohjan. Lisäsin siihen tuorejuustoa, jotta se pysyisi paremmin kasassa. Tein toisen kuorrutesatsin tavallisesta vispikermasta ja siihen lisäsin myös tuorejuustoa, mutta lisäksi mustaa elintarvikeväriä. Pöllön silmät ja nenä on tehty puolikkaista Dominokekseistä ja M&M-karkeista. Kulmakarvat on lakritsikarkeista. Muffinseista tuli todella hyviä ja vierailta saivat kehuja ulkonäöstä sekä mausta. :)

Muffinsien koristelua.

Grazy owl cupcakes.

Hellou!
Valmistelujen välillä oli pakko mennä ulos nauttimaan ihanasta auringonpaisteesta.


Sitruunajuustokakun ohjeen löysin Sumin sörsselit blogista. Kakun kiille ei onnistunut vaikka kahteen kertaan yritinkin. Se oli molemmilla kerroilla aivan liian löysää ja valui reunojen kautta pois. Hätäratkaisuna käytin sulatettua sulkaata, joka peitti kakun ruman ulkonäön. Makuun epäonnistunut kiille ei onneksi vaikuttanut. :)
Suklaakuorrutteinen sitruunajuustokakku.
Sitruunajuustokakku minionilla.
Minion.
Pöllöt tarjolla.
Olihan siellä jotain suolastakin tarjolla. :)
 Suolaiseksi tarjottaviksi olin tehnyt erittäin hyväksi todettua kalastajan täytettyä lohipiirakkaa ja fetapinaattipiirakkaa. Lohipiirakan olen löytänyt Kinuskikissan blogista ja tehnyt sitä monesti. Resepti on muuten täysin sama, mutta olen lisännyt täytteeseen aina vähän kermaa, koska mielestäni se kaipasi hieman lisää kosteutta. Fetapiirakan teki ihana ystäväni.4 kommenttia:

  1. Hei, noi pöllö muffinsit on aivan loistavia ! Lohipiirakka näyttää myös hienolta ! Täytyypä joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Pöllöt olivat kyllä huvittavia ja yllättävän helppoja tehdä. :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla kalapiirakkaa, se on mun kestosuosikki. Se kerma kannattaa muistaa lisätä, niin ei ole niin pönäkkää. :) Todella helppo myös tehdä tuo kalanmuoto/ulkonäkö vaikka sitä itse ensin aristelinkin.

    VastaaPoista
  3. Olipas kivan näköinen paikka! :) Ja tarjottavat nosti veden kielelle, jotta kiitosta vaan siitä... :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.