sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pyydystämässä auringonlaskua

Nyt on tullut päivitettyä pelkästään valokuvausta, neulominen on ollut hieman takaa-alalla. Mutta kaippa sitä täytyy hyödyntää näitä ihania ilmoja. Useampi aloitettu neulomus saa vielä hetken odottaa jatkamista. 

Satuin Pyynikille kerrankin samaan aikaan kameran ja auringonlaskun kanssa. Samalla sai verestää muistoja teiniajoista. Ei ole sitten vähään aikaan tullutkaan oltua Pyynikin rannassa ja istuskeltua tuolla kalliolla. Flashbackinä tuli monia hyviä muistoja. :)
Kokeilin erillaisia kuvausasetuksia ja kaverini suosittelemaa A-asetusta (aperture priority), mutta parhaimmat kuvat sain kuitenkin aikaiseksi SCENE-asetuksella. Sieltä valitsin auringonlaskumoodin ja johan alkoi väriä ja tunnelmaa olemaan kuvissa. Muilla asetuksilla kuvat yli- tai alivaloittuivat. Näitä kuvia en edes joutunut paljoa muokkaamaan, vain terävöittämään hieman. :) Eli näillä taidoilla kannattaa siis vielä jonkin verran luottaa automatiikkaan, kun kuvaa auringonlaskua. Ja auringonlaskuhan ei odota, että mun se tuhannes yritys vahingossa osuu oikeaan, kun sählään. Ehkä opettelen ulkoa seuraavaa aurngonlaskua varten näiden kuvien säädöt valmiiksi. :)Hämärässä kuvatessa tulisi olla ehdottomasti jalusta, mutta sellaisen mukanakuljettaminen on vaan hankalaa. Kaikki käden varassa kuvatut olivat väkisinkin tärähtäneitä. Enkä varmasti liikahtanutkaan. :D


Onneksi oli kaide, johon pystyi nojaamaan. :)

Home town <3


2 kommenttia:

 1. VAU ! Olet nyt jo hyvä valokuvaaja ja kun noin ahkerasti harjoittelet sinusta tulee aina vaan parempi.
  Tosi hyviä kuvia ! Jatka samaan malliin. Ja näytät niitä sit täällä blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on paljon opittavaa, mutta kiitos! Yritän parhaani mukaan dokumentoida tänne oppimisprosessia. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.