sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kameran kokeilua kauniissa kevätsäässä

No ei se ihan vielä suju, mutta pikku hiljaa, toivottavasti. :) Pakko oli yövuorojen välissä lähteä testaamaan, joko osaisi vähän paremmin käyttää kameraansa. Samalla avasin myös pyöräilykauden ja nyt onkin sitten istuminen kohtuullisen kivuliasta. :) Oliko pakko aloittaa kevään kuntoilu/pöyräily osittain jäisessä metsämaastossa? Kai sitä haasteita pitää olla. Onneksi kuvaus toi pieniä lepohetkiä kipeälle ahterille. :) Aikataulullisesti hieman myöhastyin ihanasta auringonpaisteesta, mutta sain sentäs kuvata muutamat viimeiset valoisat hetket.

Kamerani on Nikonin D5100 ja objektina Sigman 18-250mm F3.5-6.3 VR. Jos se siis joillekin jotain sanoo, itselleni nuo käsitteet on vielä vähän hukassa. Tiedän, pitäisi opetellaulkoa, tukia, kokeilla ja opiskella erilaisia opuksia valokuvauksesta. Mutta malttamattomana henkilönä haluaisin saada niitä henkeäsalpaavia kuvia heti. :D Tässä taannoin sain hyvältä ystävältäni, joka harrastaa itse valokuvausta hyviä perusvinkkejä (for the dummies) ja niitä nyt yritän kamerani kanssa harjoittaa. Huom, yritän. On kuulemma "noloa" kuvata kunnon järjestelmäkameralla pelkällä automatiikalla. Siispä niistä kahleista yritän pikku hiljaa päästä irti. Ihan ei kuvat osu aina nappiin ja vielä joutuu valokuvia retusoimaan muokkausohjelmalla. :) Käytän Nikonin omaa perusmuokkausohjelmaa ViewNX2:sta. Oikeastaan isoin asia minkä kanssa kamppailen kuvatessa, on kuvien tarkkuus. Kuvat näyttävät kameran näytöllä todella hyviltä ja jopa tarkoilta, mutta kun ne lävähtää lääppärin näytölle, niin järjestäin lähes kaikki on epätarkkoja/ei teräviä. Varsinkin, jos valoa on liian vähän ta zoomaan putkella. Terävyyden säätönappula on siis rakkain ystäväni valokuvauksessa tällä hetkellä. :) Hakusessa olisi siis hyvä peruskurssi valokuvaukseen, jotta saisin perustekniikat taottua päähän.

Kävin kuvaamassa Kaukajärjellä Liutun rannassa.
 

Illan viimeiset valonpilkahdukset.
2 kommenttia:

 1. Hienoja kuviahan nuo on, hyvin opittu! :)
  Kaukajärvi on ihana kuvauskohde, toiselta puolelta rantaa oon ottanut eri vuodenaikoina kuvia ihan puhelimen kameralla ja ne maisemat on vaan niin hienoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninnu, se on se photoshopin ihmeellinen maailma, mutta kiitos kuitenkin. <3 Osaan siis käyttää edes sitä. ;) En ole ennen tajunnutkaan, kuinka nättejä maisemakuvia Kaukajärveltä saa. Jotenkin se on vaan niin tuttu paikka, ettei ole ollut mielenkiintoinen kuvauskohde. Ajanpuutteen vuoksi piti lähteä lähimpään paikkaan, mutta yhtään ei harmittanut.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.