sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Jyväskylän neulefestarit osa 2: Laine risteily


Ja sitten päästäänkin muistelemaan mahtavaa iltajuhlaa Jyväsjärven hulppeissa maisemissa.




Jyväskylän satamasta lastattiin laiva täyteen iloisia neulojia. Aurinko paistoi ja ruoka oli hyvää. Ainoa miinuspuoli oli ruuan jonottaminen alimmaisella sisäkannella, joka oli pieni ja huonohappinen.


Titityyn Tiina luotsasi porukan vesille hienon maljapuheen saattelemana. Seura oli huippua ja reilu parituntinen meni todella nopeasti. Neuletyö ei varsinaisesti edistynyt kaiken sen seurustelun ohella. :)


Totta kai mukaan piti ottaa heti uusi Stephen Westin siisti projektipussukka ja langat. Veera Välimäen Midnight in Paris-huivi lähti heti tulemaan. 


Maisemat olivat aivan mahtavat, ilta-aurinko hienosti laskeutui taivaanrantaan.


Kaijan upea Everything-huivi (Veera Välimäki) sopi maisemaan täydellisesti väreineen.


Zweig on tän hetkinen lempparineuleeni ja sen vuoksi se pääsi myös lämmittämään iltajuhlaan. Muutama muukin Zweig siellä vilahti. :)


Jo iltajuhlaperinteeksi muodostunut Laine Magazinen Jonnan festaritähtien haastattelu loi tunnelmaa tälläkin risteilyllä. Tällä kertaa Jonnan tiukkaan kuulusteluun :) joutui vähän tuntemattomampia henkilöitä. Itselleni täysin uusi tuttavuus oli Heli Rajavaara (@helirajavaara), joka on toiminut pitkään testineulojana sekä teknisenä editoijana useammille tunnetuille neulesuunnittelijoille. 


Johanna Ärjeellä (@neulisti) ei ollut mitään aavistusta, että hän joutuisi Jonnan piinapenkkiin. Mutta sitä ei mitenkään huomannut, luontevasti neulesuunnittelija valotti neulesuunnittelun matemaattisuutta ja graafisuutta.



Veera Välimäki oli varmasti monelle jo entuudestaan tuttu, mutta Jonnan avulla Veeran ajatuksia neulesuunnittelusta päästiin syventämään.


Ranskasta Suomeen saapunut lankavärjäri Julie Asselin (@julie_asselin) kertoi innokkaalle yleisölle lankavärjäyksen saloja. Suomen reissu oli innoittanut Julieta värjäämään Leizu Fingering Simple lankaan omat suomalaiset värit mm. Keravan ja Kymi


Seuraavana haastatteluvuorossa oli brittiläinen sukkataituri Nathan Taylor (@sockmatician), jonka inspiroiva elämäntarina sai itse kunkin nöyräksi. Nathan piti festareilla kurssia onteloneulonnasta (double-knitting), johon olisi ollut todella mielenkiintoista osallistua. Valitettavasti peruskurssin paikat menivät kuumille kiville, joten tällä kertaa se jäi väliin.


Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä esittelyvuorossa oli saksalainen huivitaituri Melanie Berg (@mairlynd). Melanie kertoi siitä mikä häntä inspiroi huivien suunnittelussa sekä uusimmasta huivikirjastaan, joka jukaistaan pian. Pääsin onnekseni osallistumaan hänen kurssilleen ja se oli todella innostava! Miten värien käyttö voikaan vaikuttaa niin paljon lopputulokseen, siitä ehkä seuraavassa postauksessa lisää.


Tokihan sitä piti tervehtiä kaikkia vastaantulevia. :)


Mahtavan illan kruunasi pikku suolainen iltapala ravintola Figarossa tietenkin hyvässä seurassa. :)


2 kommenttia:

  1. Kuulosti ja näytti kivalta risteilyltä, vaikka itse en neulokaan, mutta anti oli varmasti kattava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkkureppu, anti oli kyllä todella kattava ja vuosi vuodelta se aina paranee. 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.