sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Jyväskylän neulefestarit osa 1: yleistunnelmaa



Herran jestas, nyt tajusin että en ole vielä postannut kokemuksiani tämän vuoden festeiltä. Tällä kertaa en viitsinyt kantaa järkkäriä mukana, joten ehkä se oli osa syy miksi postaaminen unohtui. Kuvat ovat lojuneet puheimessa pidempään. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)



Tässäpä nyt sitten "pienellä" viiveellä tunnelmia kesän mahtavimmilta festareilta. Ehkä onkin oivallista näin koleana syyspäivänä palata kesän lämpöön ja ihaniin muistoihin.



Festareiden ajan koko Toivolan piha loisti upealla värimaailmallaan, värikästä lankatarjontaa oli useamman myyjän toimesta. Välillä tuntui ettei tiennyt mihin olisi seuraavaksi katseensa suunnannut.



Ehdottomasti suosituin oli Stephenin ja Penelopen koju, jossa oli koko ajan tunkua. Kaikki halusivat päästä juttusille itse kuuluisuuden (Stephen West) kanssa, joka nöyrästi otti jokaisen vastaantulijan huomioon.



Amsterdamilaisessa kojussa oli tarjolla sävyiltään toisiinsa sopivia niin merino sinkkuja kuin silkki mohairia ja myyjät innokkaana auttoivat asiakkaita valitsemaan niitä täydellisiä väriyhdistelmiä.



Stephen jakoi myös erilaisia kunniamainintoja mm. tyylistä ja omaperäisyydestä.
Saatiinpa myös Tampereellekin yksi kunniamaininta. Eikä ihme, Kikin itse ommeltu ja neulottu kokonaisuus oli todella hieno! <3



Petrichor yarnsin ihanat pastellisävyt olivat niin herkullisia! Hyvin nopeasti tästäkin kojusta lankavyyhdit hupenivat uusiin koteihin.

 


Ikke Yarnsin Silky Baby Alpaca Cashmere lanka oli unelmaisen pehmeä, sitä olisi voinut loputtomiin vain silitellä.



Jo toistamiseen italialainen Snailyarn oli tullut tuomaan Jyväskylään tuulahdusta etelästä. Jos olisi ollut hieman rauhallisempaa kojun ympärillä, niin olisin saattanut kokeilla viritellä vanhaa kielitaitoa pitkästä aikaa. Vaan enpä tohtinut. :)




Koukuttamon pisteeltä yritin etsiä, josko löytäisin viime vuodelta bongattua ultrapehmeää Hurmio silk lankaa Sakuran tai Kallion värisenä, mutta eipä ollut. Kaikkea muuta ihanaa kyllä löytyi. :) Tourulan tilan söpöt alpakat olivat jääneet kotiin tällä kertaa, mutta alpakan villaa olikin sitten sen edestä.




Ilon kojusta löytyi mulle uusi tuttavuus Primrose Yarnin Merino singleä, joissa ei ollut värivaihtelulla säästelty. Vyyhtien sävymaailma oli kuitenkin harmoninen. Väriskaalaa oli pastellin sävyistä kirkkaampiin neonsävyihin. Ilolla oli myös myynnissä monta päheää neulekorua tai avaimenperää, jotka olisin niin mielelläni ottanut mukaan.


Lanitium Exmachina tarjoili mm. tuttuja tummempia värisävyjä ja glitterin loistoa.


Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä kurkistetaan vielä pikaisesti Titityyn tarjontaan. Kaupassa oli aika kuhina päällä ja kaiken ihastelun ohella ei jäänyt juurikaan kuvia itse langoista. Tosin talvifesteiltä on aika tuoreet kuvat olemassa, joten mennään niillä. :)


Paikalla oli myös monta muuta lankamyyjää uutta sekä vanhaa, joita en innostukseltani hoksannut kuvata. Täältä pääset kurkkaamaan ketä kaikkia oli paikalla. Stephenin ja Penelopen kojun lisäksi Kässäkerho PomPomin kojulla kävi kova kuhina. Heidän itse värjäämät Suoma singlet taisivat olla festareiden suurin hitti ja ne loppuivatkin muistaakseni kesken. :)


Tänä vuonna oli paljon myös neuleaiheisia kirjoja tarjolla. Lauantaina Moreenin kätköistä löysi Janina Kallion signeeraamassa omaa uutta kirjaansa Lumoavat neulehuivit by Wollenberry.




Festarit olivat houkutelleet paikalle vieraita ympäri maailmaa, kaukaisimmat vieraat mitä itse bongasin olivat Portugalista ja Amerikasta. Suomi on todellakin yksi neuleyhteisön kärkimaita!


Love local brands cafe &bar kestitti janoisia ja nälkäisiä festarivieraitaan erilaisilla herkuilla, mm. perjantaina oli sushi buffet tarjolla. Kahvila oli pihan keskiössä ja loi rentoa tunnelmaa omalta osaltaan. Toivolan piha-alue oli tehty todella kauniiksi festareiden kunniaksi, voi vain ylpeänä ihastella, kuinka vuosi vuodelta festarit paranevat. :)


Pihan keskelle oli tehty viihtyisä loungealue sohvineen ja Dj loi tunnelmaa rennolla musiikilla. Edes pikainen sadekuuro auringon paisteen keskellä ei onnistunut häätämään festarikansaa sisätiloihin. :)



Shoppailun lomassa oli ihanaa välillä rentoutua neulomaan Timeless Henley neulepaitaa ja turisemaan mukavia festarisiskojen kanssa.



Vaikka olinkin lähtenyt reissuun hyvän neuleystäväni kanssa, ei haitannut vaikka tiemme välillä erkaantuivat. Festareilla oli paljon uusia ja vanhoja tuttuja, joiden kanssa oli kivaa vaihtaa kuulumisia. Neuleyhteisössä kun otetaan kaikki avosylin vastaan. :)



Joka puolella festarikojuja oli esillä toinen toistaan ihanampia neuleita, joista sai miljoonia uusia ideoita päähänsä, huoh!



Stephen West on vaan Kingi! Se taito mikä hänellä on yhdistellä värejä ja vai kädenkäänteessä luoda erilaisia huiveja on ilmiömäistä. Ei ihme, että hän on saavuttanut niin suuren suosion.




Tämä Stephenin huivi oli kyllä niin upea! Pitää varmaan vihdoin ja viimein korkkasta joku Stephenin ohjeista, kenties sitä briossia?



Titityystä löytyi luonnollisesti paljon ideoita, harmaan eri sävyt ovat kyllä kauniita ja ajattomia. :)



Kässäkerho PomPomin kojulla oli Neulistin kaunis Lauha neule, joka oli tehty juurikin siitä suositusta Suoma langasta, liekö syynä suosioon. :)


Tässä oli ensimmäinen postaus festareista, myöhemmin tulee vielä tunnelmia perjantain Laine-risteilystä, kursseista sekä tietenkin niistä tuliaisista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.