perjantai 29. joulukuuta 2017

Pieni kettutyttö

KETTUNEITI
Puikot: 8 ja 9 mm pyöröpuikot
Ohje:  Failynn Fox Cowl (child)
Lankalaihis: -215g

Tämän joululahjaprojektin aloitin vähän aikaisemmin kuin 2 viikkoa ennen joulua. Mutta silti meinasi vähän pukata hikeä aikataulullisesti. :)Kauan on toivottu kettuhuppua ja nyt sen vihdoinkin uskalsin ottaa projektiksi. Se mikä pelon/vastahankaisuuden sitä kohtaan aiheutti, oli virkkaus. :D Hupussa olis siis kaksi pientä osuutta virkattavana. Ne jotka mut tuntevat tietävät, että mä en halua/osaa virkata. Sehän on vastenmielisempää kuin raa´an valkosipulin syöminen. Mutta mitäs sitä ei pienen neidin toiveiden eteen yrittäsi tehdä. :)Ohje löytyi Ravelrystä ja sen kuvat oli niin hienoja, etten uskonut omastani tulisi käyttökelpoista. Soitellen sotaan lähdin kuitenkin kokeilemaan, ja lopputulos jopa yllätti positiivisesti. :) Langat on olleet ostettuna valmiiksi tähän huppuun jo aikoja sitten. Vasta hiljattain tehdyn lankojen "stashäyksen" ansiosta tämäkin ohje muistui taas mieleen. Ja totta kai viime tingassa juuri ennen joulua.


Onneksi virkattavaa oli vain etureunan jatkoresori ja korvapalojen kiinnitys toisiinsa. Se oli ehkä juuri sen verran mihin mun kyvyt riitti. Alkuun piti aloittaa youtuben ihmeellisestä maailmasta katsomalla, miten tehdään aloitussilmukka jne. 10 videon katselukerran jälkeen alkoi vihdoinkin pääkin ymmärtää mitä pitää tehdä ja haparoivin ottein kokeilla. Olen vasenkätinen, mutta sillä virkkaaminen oli vähintäänkin utopistista. Oikealla kädellä se luonnistui sentäs vähän paremmin. :)


Langan paksuus ilmeisesti sopi virkkaukseen, kun tälläinen aloittelijakin pystyi saamaan suhteellisen siistiä. Edellisissä virkkausyrityksissä silmukat olleet siis kaikkea mahdollista kokoa samalla rivillä. :D 


Korvien neulominen ja sijoitteleminen oli hauskinta, vaikka tästä ketusta hieman vinokorvainen tulikin.


Paksun langan ja puikkojen ansioista huppu valmistui todella nopeasti. Kun virkkaamisesta oli selvitty, voisin sanoa, että tämä oli jopa hyvinkin yksinkertainen, helppo ja kiva ohje. Ehkä joskus teen toisen tai saman hupun mutta eri eläimenä.


Tein hupun child koon mukaan ja se näyttäisi juuri olevan sopiva 4 vuotiaan päähän. 


Lopuksi vielä huiput kuvat joululahjan saajasta hupun kanssa, kiitos! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.