keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Kaarteita

KAARTEITA
Lanka:  Hjertegarn extrafine merino 120 (värit 435 ja 1800)
Puikot: 3,5 ja 4,5mm pyöröpuikot
Ohje:  Kaarrepipo by Maria Kostamovaara (koot muokattu)
Lankalaihis: -115g (yhteensä)

Joulupukin paketit on jo avattu, niin voi postata kuvia lahjoista tänne blogiinkin. :)Vaikka ei pitänyt joululahjoja taas keretä tekemään, niin kas vaan kaksi viikkoa ennen joulua huomaan aloittavani pipoprojekteja. :) Pipot meni joululahjaksi nuorille neideille.


Lankaputiikki Silmukassa ihastuin kanssaneulojan tekemään Kaarrepipoon. Hän kehui ohjetta helpoksi ja nopeaksi. Ohje oli ilmainen, joten se avitti päätöstä vielä vähän lisää. :)


Olen pikku hiljaa alkanut kirjaamaan lankoja Ravelryn stashiin, jotta pysyn paremmin perillä minkälaisia lankoja varastot on pullollaan. Kirjatessa stashiin lankoja alkoi määrät pikkasen huimata, joten näihin pipoihin päätin tyhjentää lankavarastoja. Edes sen 100g:n verran. :)


Lankana käytin Hjertegarnin Extrafine merinolankaa. Se on todella pehmoisen tuntuista neuloessa ja päällä. Neuloessa lanka meinasi herkästi rispaantua, mikä ei ollut miellyttävää. Langan paksuus miellytti näin mattimyöhäisenä liikkeellä olevaa. :)


En tehnyt pipoja ihan ohjeen mukaan, koska se oli aikuisen kokoa. Harmaan pipon tein 13 vuotiaalle, ja vähensin ohjeen silmukkaluvusta yhden toiston (eli loin 96 silmukkaa). 


Tumman violetin pipon tein 7 vuotiaalle, ja vähensin ohjeen silmukkaluvusta kaksi toistoa (eli loin 90 silmukkaa). Piposta tuli kapeahko, joten toivottavasti piposta ei tullut liian pieni.


Aluksi olin suunnitellut tekeväni pipoihin samasta langasta tupsut, harmaaseen violetti ja toisinpäin. Lankamaailmassa vieraillessani törmäsin näihin söpöihin tekoturkistupsuihin. Ne kait on nyt kovassa huudossa (kauppojen pipovalikoimasta päätellen), joten päätinkin kokeilla niitä. Tupsuja oli kahta eri kokoa ja värejäkin oli kohtuullisesti tarjolla. Sen sijaan lankatupsun tekolaitteita olikin hankalampi löytää, kaikkialta lähes loppu. 


Näissä tupsuissa oli aika lyhyet kiinnityslangat, joten nakkisormien kanssa sai hetken taiteilla. :) Omaan makuun tupsut jäivät hentosen oloisesti kiinni (toivottavasti pysyvät) pipoihin. Ymmärrän kyllä, että tarkoitus on pystyä irroittamaan tupsu pipon pesua varten. Tupsut tuovat pipoon ilmettä ja tykästyin malliin itsekin. Pitää varmaan tehdä itselle oma! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.