keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Lystikkäät perussukat

LYSTIKKÄÄT PERUSSUKAT
Lanka:  Lystig Merino sock Nightfly (harmaankirjava) ja vaaleanpunainen
Puikot: 2,5mm pyöröpuikot
Ohje: Speckled space socks (koko M)
Lankalaihis: -70g


Lankaputiikki Silmukassa on nämäkin sukat saaneet alkunsa. :) Vuosi sitten ostin Kässäkerho Pom Pomin Superviikonlopusta Lystigin merinosukkalankaa. Pitkään ajatus sukkamallista muhi päässä, kunnes löytyi se oikea. Ei ollut helpoin löytää mieleistä mallia, kun vaaleanpunaista oli vain 20g minikerä. Sukkien kärjet ja kantapää tehty erillisestä 20g minikerästä.


Kerien langan vaihdon halusin tehdä intarsiana (linkki opasvideoon) ettei langat kiristäisi sukan sisässä. Se ei ollut todellakaan niin helppoa kuin ajattelin. Olen tehnyt intarsiaa tasoneuleena, mutta en suljetuna neuleena. Vasta useamman purkun jälkeen sain sen onnistumaan. Intarsiana kun tekee suljettua neuletta, joutuu tekemään joka toisen kerroksen nurjalta puolelta. Tässä kohtaa oli pakko ottaa sukat erikseen omille puikoilleen, muuten ei olisi tullut yhtään mitään. Kaikkea sitä itsensä pistääkin tekemään, mutta lopputulokseen olen todella tyytyväinen. :)


Vaaleanpunainen minikerä sopii täydellisesti harmaan kirjavan kanssa yhteen ja tuo kivasti piristystä. Sukan kuvio hieman hukkuu kirjavaan lankaan, mutta ei toisaalta liikaa.

 

Koska halusin käyttää minikerää myös kantapäässä, tein erilaisen kantapään kuin ohjeessa. En varmaksi muista oliko kyseessä Fish Lips Kiss Heel vai german short row heel, mutta tykkää tämän mallisesta kantapäästä, sillä se istuu paremmin jalkaan. Ei tule mitään ylimääräsiä ryppyjä tai pusseja. :)


Sukat on jalkaan ihanan pehmeät, käy hyvin olosukista. Katsotaan kuinka kestävää Lystigin sukkalanka on jatkuvassa käytössä. Onneksi on monet sukkaparit joita voi vaihdella, niin ei ehkä niin herkästi pohjat pala puhki. :)

  

Lankaa jäi sen verran jäljelle, että ehkä siitä voisi vielä samaan sarjaan tehdä kämmekkäät. :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.