lauantai 30. syyskuuta 2017

Pieni metsänkävijä

PIENI METSÄNKÄVIJÄ
Puikot: 3,5mm ja 3,75mm pyöröpuikot
Lankalaihis: -65g


Päätin osaksi ristiäislahjaa tehdä siskon pojalle taas jotain pehmoista. Saa pikku mies ottaa kohta oman kaapin tädin tekemille neuleille. :) 


Aika oli rajallinen, joten piti keksiä jotain nopeaa ja helppoa. Olen aikaisemminkin tällä Dropsin ohjeella tehnyt liivin, tosin muokattuna. Nyt päätin tehdä ohjeen mukaisesti. 


En tiedä mistä se johtui, mutta mulla oli todella suuria vaikeuksia ymmärtää ohjetta. Piti tavata monta kertaa suomenkielistä ohjetta, ennen kuin hoksasin. Ja sekin vasta, kun olin lukenut englannikielistä ohjetta. Johtuiko kenties siitä, että tein liiviä usein reissussa ja katselin ohjetta puhelimen kautta. Vai olenko kääntänyt neuleaivot jo niin englannille, että suomen kieli ei enää taivu. :)


Langaksi valikoitui Sublimen ihanan pehmeä baby cashmere merino lanka, ja tietenkin turkoosina (siskon lempiväri). Aavistuksen liian pienistä puikoista johtuen lankaa oli ajoittain hankala neuloa. Mutta muuten hyvin pehmoista neulottavaa.  


 Sublimen lanka on paksumpaa, kuin ohjeessa käytetty ja pian silmukoiden luomisen jälkeen sainkin sen huomata. En tietenkään tätä huomioinut lankaa valitessa. :) Joten piti vähän soveltaa. Eli tein liivistä kokoa isomman kuin mitä oli tarkoitus. Seurasin silmukkamäärissä 6/9kk kokoa ja mitoissa 12/18kk kokoa. Mielestäni liivistä tuli aika sopusuhtainen. :)


Piilotaskujen siistiksi saaminen olikin aikamoinen projekti. Ohjeessa käskettiin tehdä taskuresorit pienemmillä puikoilla. Resoreiden kiinnittäminen ei ollut mikään helpoin juttu, kun taskuaukot oli melkein tuplaten isommat kuin itse resorit. Piti kursia reikiä piiloon jälkikäteen. :)


Kauniilla säällä oli kiire päästä kuvaamaan liivi, joten pienet viimeistelyt jäi ensimmäisistä kuvista. Lisäsin jälkeenpäin vielä käsintehty-merkin liivin reunaan. Olen aikanaan tällaisia nauhoja ostanut useampia, mutta jotenkin ne on jääneet käyttämättä. Tähän liiviin tuo pieni merkki sopi hyvin. 

Valkoiset helmiäisnapit on tietenkin ihanasta Silmukasta. :)


Ja lopuksi kuvaa vielä lahjasta kokonaisuudessaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.