keskiviikko 19. elokuuta 2015

Syksy kolkuttelee jo ovella

SYYSHARUNI
Puikot: 4mm pyöröpuikot
Lankalaihis: -130g


Ihastuin niin paljon aurinkoiseen Haruni huiviini, että piti samantien tehdä toinen. Halusin kokeilla miten liukuvärjätty lanka toimii Harunin mallissa. Ja kyllähän se toimii! :)  


Tällä kertaa tein viimeiset kaksi kerrosta huivista 8mm pyöröpuikoilla, jotta saisin huivin paremmin venymään mittoihinsa. Huivin reunasilmukat täytyy olla todella löysiä, jotta huivi ei ala kiristämään mistään. Jopa 10-12mm puikot voisivat olla paremmat. 


Jätin tälläkin kertaa pois silmukkarenkaat, mutta voi olla, että renkaat olisivat juuri se tarvittava lisä, jotta huivi ei kupruile. :)Vielä kun on kesää ja aurinkoa jäljellä, niin piti mennä ulos ottamaan kuvia huivista. Sain värvättyä kaverin kuvaamaan, kun hypin Pyynikin jorpakossa. Vesi oli lämmintä, mutta kivet turhan teräviä mun makuun. Mitä sitä ei käsitöidensä eteen tekisi. :)


Lenkkeilijöillä mahtoi olla hauskaa katsella, kun muutaman kauniin kukkaissanan siivittämänä hypin järvessä huivin kanssa. :) 


Taas tuli oppitunti valokuvaukseen vol 1093222. Ihana auringonpaiste = huono valokuvaushetki. Aurinko antaa valoa kyllä, mutta se antaa myös varjoja. Kyllä tämän tiesinkin, mutta ajattelin, että kuvankäsittelyohjelmalla varjot saisi häipymään nätisti. No ei saa, jos valoa on liikaa. :D


Kyllä valokuvakurssin opettaja muljauttaisi silmiään, kun näkisi ettei mitään kurssista ole mennyt perille. Olisi pitänyt ottaa mukaan heijastuskankaita, jotta saisi valoa kuvattavan toisellekin puolelle. Mutta se olisi alkanut näyttämään ehkä jo liian koomiselta, kun olisin pyytänyt lenkkeilijöitä pitämään heijastuskangasta. :)


Näin suoralla auringonpaisteella olisi pitänyt kuvata varjossa ja valoa olisi ollut riittävästi muttei liikaakaan. Mutta mitäpä noista, hauskaa oli silti! 


Tuulen viemää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.