torstai 14. toukokuuta 2015

Pääsiäisreissailua osa 4: kotiinpaluu

Jos jaksatte vielä niin kerron loppumatkankin. Onpas tää reissu tuntunut pitkältä. :D

Tukholmassa majoituttiin Diakonissalaitoksen Ersta konferens & Hotelliin. Hotelli oli erinomainen vaihtoehto! Ainakin näin sesonkiajan ulkopuolella. Yksi yö jaetulla kylpyhuoneella maksoi 50€:a. Hotellissa ei ollut kuin yksi miesasiakas samaan aikaan alemmassa kerroksessa, joten saatiin hyvin rahoillemme vastinetta. Kerroksessa oli 3 vessaa ja suihkua sekä keittiönurkkaus. Ei tarvinnut jonotella suihkuun taikka vessaan aamulla. Suihku- ja vessatilat olivat siistit, mutta toivat mieleen sairaanhoitajakouluaikaiset harjoitustilat. :)


Hotelli valikoitui myös sijaintinsa puolesta, linnuntietä Viking Linen terminaaliin oli 50m ja autollakaan ei montaa metriä kauempaa tarvinnut kulkea. Paikka on loistava sijainniltaan, jos on menossa varhaiseen aamulaivaan. Eikä maisematkaan pöllömmät olleet. Hotellin sisäpihalta näki suoraan Viking Linen terminaalin. 


Illalla käytiin syömässä läheisessä ravintolassa, jossa tarjoilija sattui osaamaan suomea, tuli kotoinen tunnelma. :) Matkalla syömään koukkastiin maisemareittiä ja päästiin näkemään mahtava auringonlasku Tukholman keskustan takana. Siinä sai kamera laulaa jonkin aikaa. :)


Mahat täynnä maittavaa ruokaa jäätiin ihailemaan hetkeksi Tukholman valoja. 


Ei ollut vielä Gröna Lund auki, mutta valaistu oli. :)


Hotellin ravintolan terassilta ei ollut myöskään hullummat maisemat. :) 


Aamulla joutui heräämään ennen kukonlaulua ja oli kiva katsella auringonnousua sekä Viking Gracen liukumista satamaan. Hotellihuoneen ikkuna oli juuri terminaalin suuntaan ja aamupala jäi vallan väliin, kun unohduin ihastelemaan laivan tuloa. :) Grace kääntyi juurikin meidän ikkunan vieressä. 


Ilmeisesti ei Gracekään kauheasti vedä sesonkiajan ulkopuolella. Hintaa yhdensuuntaiselle matkalle Tukholmasta Turkuun tuli 45€:a. Hinta sisälsi 2h:n hytin (reilusti autokannen yläpuolella), kaksi matkustajaa ja auton. En ollut aikaisemmin käynyt Gracella. Ruotsinlaivahan se oli, siistimpi kuin edeltäjänsä. Mutta mitään uutta ja mullistavaa en löytänyt laivasta. Tax-Free kauppa oli todella pieni ja huonot valikoimat. Ainoa positiivinen asia mitä voisi laivasta kehua oli Buffet-ruoka. Hintaa silläkin oli (33€/hlö), mutta rahoilleen sai vastinetta. Mahan kipeytymiseen asti. :)


Lapsille autorata lattiaan piirrettynä. Ei vaan näkynyt autoilijoita kaahailemassa, johtuikohan himan tuulisesta säästä. :)


Aurinkokin päätti lämmittää matkailijoita. Mutta terassille ei kukaan uskaltanut juomaan. :)


Laivan sisustusta.


2 kommenttia:

 1. Tosi hienot kuvat! Aivan mahtava tuo auringonlasku! :)

  Ja voih, ihana Tukholma. <3 Se on yksi niistä kaupungeista, joihin ei kyllästy ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa. <3 Tukholmaa ei valitettavasti tällä kertaa kauheasti tutkailtu, mutta toisella kertaa sitten. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.