maanantai 11. toukokuuta 2015

Pääsiäisreissailua osa 1

No niin, nyt päästään pääsiäisreissun kimppuun. Vähän myöhässä, mutta kuitenkin. Tällä kertaa lomareissu keskittyi lähimaaston maisemiin. :) Alla reittikartta noin suunnilleen ja matkan myöhemmissä postauksissa kerron kokemuksia majapaikoista ja muista matkan varrella koetusta. 


Matka aloitettiin suuntaamalla Hailuotoon Oulun kupeeseen, jossa vietettiin sukuloimassa pääsiäisen pyhät. Pakattiin autoon kahdet suksisetit ja puolet vaatekaappien sisällöistä (mun). :) Hailuodossa oli vielä jonkin verran lunta, joten päästiin testaamaan ensimmäistä kertaa suksia tänä talvena. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö? 


Hyvin pääsi umpilumessa kulkemaan armeijan suksilla. Ja vain kertaalleen jouduin keräilemään  itseni lumihangesta. :)


Retkikohteena oli paikallinen laavu. Tulet kun saatiin aikaiseksi niin oli eväiden vuoro. Notskimakkara on vaan niin hyvää! :)


Yhtenä päivänä tehtiin maaseutumatkailua saaressa ja mm. tarkistettiin Hailuodon lintukanta. :) Onnellisesti olin ottanut kameralaukusta toisen objektiivin pois turhan painon vuoksi. Huomiona: nykyään käytän vain uudempaa objektiivia, koska siinä on valovoimaisuus ihan eri luokkaa kuin vanhassa objektiivissa. Aina ei voi muistaa, että joskus siitä vanhastakin objektiivista voi olla hyötyä. Turhan kaukaiseksi jäi linnut kiinteällä 50mm objektiivilla. :)


Hieman kuvanlaatu heikkenee ja puuroutuu, kun rajaa linnut esiin isommasta kokonaisuudesta. Mutta kyllä ne juuri ja juuri joutseniksi tunnistaa.


Uiminen Sunikarin rannalla ei vielä kauheasti houkuttanut. :)


Rannalta löytyi mielenkiintoisia hylättyjä mökkejä. Harmi, ettei niistä ole pystytty pitämään huolta. Ne olisi tunnelmallisia majoituspaikkoja. Tuli omat leirikouluajat mieleen. 


Pakkohan sinne sisäänkin oli ikkunasta kurkkia. :)


Tuhkimolta jäänyt. :)


Maaseutuun tutustumisen lisäksi oli pakko käydä katsastamassa paikallisen käsityöputiikin valikoimia (kurkkaa täältä mitä tarttui mukaan).

Aluksi oli suunnitelmassa Hailuodosta siirtyä käsivarren tuntumaan tutulle mökille tapaamaan ystäviä, mutta onnettomien sattumien johdosta matkasuunnitelmat vaihtuivat lennossa. Kylmän pohjoisen sijaan päädyttiinkin tutkimaan naapurimaata lähemmin. Jo oli aikakin, sillä mun Ruotsin tuntemus rajoittuu lähinnä Tukholman keskustaan, valitettavasti. Seuraavissa postauksissa jatkan matkakertomusta. Niin paljon on kuvia, ettei kaikkea kerralla viitsi tuputtaa. :)

2 kommenttia:

  1. Hailuoto on paikka, jossa en ole koskaan käynyt, mutta jonne olisi joskus pakko päästä. :) Jään odottamaan innolla seuraavia reissukuvapostauksia, hyvältä näyttää!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sartsa! Hailuoto on todellakin kokemisen arvoinen paikka, sekä kesällä että talvella. Marjaniemen majakka mm. on kiva nähtävävyys. :) Lähde joskus seuraksi. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.