keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Pääsiäisreissailua osa 2

No niin pääsiäismatka jatkukoon. :)
Hailuodosta mentiin Tornioon tutkailemaan loppureissun suunnitelmia. Vielä tässäkään vaiheessa ei ollut tietoa mihin suuntaan auton nokka suuntaa. Läppäri sylissä Tornion K-kaupan parkkipaikalla tutkailtiin vaihtoehtoja. Joko mennä ihan pohjoiseen Utsjoelle asti ja sieltä tiirailemaan jäämeren maisemia tai sitten tutustua Ruotsin rannikkoon. Jäämeren maisemat olisivat olleet ehkä kiinnostavammat, mutta aikataulullisesti se oli huono vaihtoehto. Ruotsin rannikolle siis, seuraavana pysäkkinä Uumaja. Kumpikaan meistä ei ollut ajellut Tornio - Uumaja väliä ja syykin ehkä selvisi matkalla. Kilometri toisensa perään....ei mitään muuta kuin metsää ei edes muita matkaajia. Näin ollen ei kuviakaan matkan varrelta tullut kameraan. :) Mutta onneksi matka taittui kohtuullisen nopeasti.  

Uumajassa majapaikkana oli Comfort Hotel Winn, joka oli halpa ja siisti hotelli Uumajan keskustassa. Ainoa miinuspuoli oli, että hotellilla ei ollut tarjota pysäköintiä. Hotellin löytäminen autolla kävelykatujen täyttämästä keskustasta oli jokseenkin hankalaa samoin parkkipaikan löytäminen. Muutaman ylimääräisen kierroksen jälkeen onneksi autopaikka vapautui kohtuullisen läheltä. Aamupala hotellilla oli runsas ja kuului hintaan. Mahat tankattiin täyteen ja päätettiin jatkaa matkaa Sundvalliin, koska oli pääsiäismaanantai ja mikään paikka Uumajassa ei ollut auki edes museot. Tuntui, että kaikki asukkaatkin olivat hylänneet tuulisen kaupunkinsa. :) 

Matkalla Sundsvalliin pysähdyttiin extempore syömään Höga Kusten hotellin ravintolaan, joka on E4 tien varrella. Eikä ollut todellakaan huono valinta, paikkaa voisi tituleerata pohjoisen San Franciscoksi. Ruoka oli todella hyvää ja maisemat hulppeat! Harmi, että oli hieman pilvistä kuvaamiseen. 


Illalla/yöllä olisi varmaan saanut mahtavia kuvia valaistusta sillasta, mutta nyt ei valitettavasti kerinnyt jäädä odottelemaan pimeää. 


Sundsvallin jälkeen laitoin puikoilla olevan huivin sivuun ja rupesin kartturiksi. Ei ollut mikään fiksu valinta matkaneuleeksi tuo huivi. Jopa matkapahoinvointia uhaten tiirailin ohjetta joka kerroksella noin 500 kertaa. Huivin ohje on pelkkää pitsineuletta englannin kielellä. :D 

Poikkesimme tylsältä moottoritieltä pienemmille teille ja matkasimme kohti Falunin kaupunkia. Kartturin hommat alkavat pikku hiljaa sujua ja navigaattoriakin tarvittiin vai kaikista pienimmillä osuuksilla, jotka Euroopan tiekartastosta ei löytynyt. Kertaalleen mentiin risteyksen ohi, mutta onneksi kaikki tiet johtivat Faluniin, eikä matkaan tullut kummoistakaan mutkaa. Siinä sivussa päästiin nauttimaan Ruotsin maaseutumaisemista. Hyvin paljon samanlaista kuin Suomessa, mutta siistimpää ja huolitellumpaa. 


Falun valikoitui kohteeksi suuren kuparikaivosnähtävyytensä vuoksi. Torniossa googleteltiin pohjois-Ruotsin nähtävyyksiä ja yllättäen ei hirveästi vaihtoehtoja tullut. Abiskon kansallispuisto olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta sinne luvattiin vesisadetta ja pilvisyyttä, joten todettiin ettei sinne kannata mennä. Faluniin siis. Saavuttiin perille iltasella ja päätettiin tehdä pieni kävelyretki kaupungilla. 
Pääsiästä oli ihanasti koristeltu pajuihin kiinnitetyillä höyhenillä ja niitä oli ympäri kaupunkia. 


Pubi, johon olisi halunnut tutustua, mutta valitettavasti se oli kiinni. Tuli ihan Dublin mieleen. <3


Falunin majapaikkana oli Clarion Collection Hotel Bergmästaren. Hotelli oli ihan keskustassa ja erittäin siisti sekä kohtuuhintainen. Palvelu oli erinomaista ja hintaan olisi kuulunut aamupalan lisäksi illallinen. Valitettavasti oltiin keretty täyttää mahat jo matkalla, joten illallinen jäi käyttämättä.


Illan käppäilyllä kaupungilla olin huomannut lankakaupan hotellin vieressä, joten aamupalan jälkeen ampaisin tutustumaan lankavalikoimaan. Siitä aikaisemmassa postauksessa. Falun ei ole kovinkaan iso kaupunki, mutta erittäin viehättävä. Kaunista katutaidetta oli kiva katsella ja kaupunki tuntui kodikkaalta pieneltä kylältä, jossa kaikki ihmiset olivat ystävällisiä. Myös tälläiselle urpolle suomalaiselle, joka ei osaa ruotsia. :D


Ihania kukkia!


Paikallista taidetta. :)


Seuraavassa postauksessa keskitynkin sitten itse pääkohteeseen eli Falun Gruvaan, kuparikaivokseen. Varautukaa kuvatulvaan! :)

P.s hei, tein ennätyksen!! Sain postattua toisen osan matkasta yllättävän nopeasti! Toisin kuin edelleenkin jatkoa odottava Euroopan matka viime vuodelta. *punastuu* :)


2 kommenttia:

  1. Ihania nuo pääsiäiskoristeet! <3 Ja ihanalta näyttää myös Falun - mutta onpas siellä ollut tosiaan hiljaista, ei ketään missään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa! Oli todella spookya olla siellä, kun ei ketään missään. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.