keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Hellapoliisin Daim-limejuustokakku testissä

Tässä taannoin tuli vieraita kylään ja kokeilin heidän iloksi Daim-limejuustokakkua, jonka bongasin Hellapoliisin sivuilta. Kakku on sopivan raikas ja makea samaan aikaan. Daimit ovat hauska lisä täytteen seassa. Suosittelen! :)


Kakusta riittää kyllä monelle. Ohje mahtui sopivasti 24cm irtopohjavuokaan.  


Oikaisin laiskuuttani kulmia ja tein Dominokeksipohjan sekä käytin valmis Daim-rouheita. En tykkää pilkkoa suklaata ja varsinkaan Daimia, kun se sulaa sormiin samantein. Jotta kuva ei olisi ihan täynnä kaloreita, otin taustalle kuvaa salaattikulhosta (hämäykseksi). :)


Ja taas oli sormet nopeammat kuin ajatus, joten leikastusta kakkupalasesta ei jäänyt teille valitettavasti todistusaineistoa. Mutta hyvin tuntui kakku maistuvan. :)


Daim-limekakku
n. 10 annosta
Pohja:  200 g Domino-keksejä murustettuna + n. 75 g voita tai margariinia sulatettuna TAI
4 munaa 1,5 dl sokeria 1 dl perunajauhoja 0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta  Kostutus: 1- 1 ½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria 
Täyte:  5 liivatelehteä 2 ½  dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 200 g vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta (½  dl sokeria) 1 tl vaniljasokeria 100 g Daimia murustettuna puolikkaan limen raastettu kuori yhden limen mehu liivatteiden liuottamiseen 
Koristelu:  100 g Daim-rakeita tai Daimia murustettuna
2 dl vispikermaa 1-2 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria  limettiviipaleita

Sekoita murustetut keksit ja sulatettu rasva keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, tai valmista kääretorttupohja.
Valmista kääretorttu vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista keskiritilätasolla 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia. 
Kumoa levy (sokeroidulle) leivinpaperille. Leikkaa levystä leivinpaperilla vuoratun,  halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle pala. 
Kostuta vanilja-maidolla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
 
Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike, lisää joukkoon vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, sokerit ja Daim-murut, sekä limen kuoriraaste. Kuumenna kasarissa tai mikrossa yhden limen mehu (jos sitä on vähemmän kuin puoli desiä, lisää loput vettä) ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetken aikaa.Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan, tai kostutetun pohjalevyn päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. 
 
Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. 
Ripottele kakun pinta täyteen murustettua Daimia, pursota reunoille vaahdotettu, sokerilla ja vaniljalla maustettu vispikerma. 
Koristele limettiviipaleilla. 


2 kommenttia:

  1. Omnomnom! Sanotaanko näin, etten pistä yhtään pahakseni, jos tuot tuota töihin joskus (ja tietenkin niin, että ollaan samassa vuorossa :D ). <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa! <3 Jos sattuu lykästämään, niin saatanpa vaikka tuodakin. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.