sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Pääsiäistuliaisia.

Taas pääsi lankalaihis pahasti plussan puolelle, huh. Onko tässä enää mitään toivoa? :D Oltiin talvilomaa viettämässä Hailuodossa ja yhtenä päivänä käytiin paikallisessa käsityökaupassa. Eihän se ihailuksi jäänyt, vaan matkaan tarttui 100%:sta lampaan villaa. Vyyhdit olivat todella pehmoiset ja niille tulee varmasti käyttöä. Ja voi mitkä värit! Käsin värjättyjä lankoja, olisi tehnyt mieli ottaa kaikki. Jotta sain huijattua omaa mieltään ostamaan vyyhdit, piti uskotella, että ensi talveksi tarvitsen erittäin lämpöiset vanttuut lämmittämään käsiä. Koska tietenkin on tulossa kaikkien aikojen kylmin talvi. ;)


Käsityömyymälässä oli paljon muutakin kaikkea ihanaa käsintehtyä. Arvostan kovasti ihmisiä, jotka pienellä toimeentulolla pitävät käsityömyymälöitä pystyssä. Pieniä itsenäisiä kauppoja tarvittaisiin lisää eikä niitä suuria marketteja missä myydään halvalla kiinassa tuotettua tavaraa. Tänä päivänä valitettavan harva enää arvostaa käsitöitä. Mulle se on harrastusta ja stressin purkua, mutta toisille siinä on leipä kiinni. Siksi pyrin itse kannattamaan pieniä yrittäjiä, jotka yrittävät pärjätä.

Hailuodosta matkasimme Tornion kautta Ruotsin puolelle ja tulimme sitä kautta takaisin kotiin. Reissusta tarkempi postaus erikseen. Niin paljon on kuvia taas teille näytettävänä, ettei viitsi kaikkea tunkea yhteen postaukseen. :)

Oltiin siis Falunissa yötä ja kuin sattumankauppaa hotellimme oli lankakaupan vieressä. :)Aamulla aamupalan jälkeen jätin miekkosen hotellille lepäilemään ja itse suuntasin täysin kielitaidottomana ihastelemaan mitäpä muuta kuin lankoja. :) Nolottaa tunnustaa, mutta yläasteen ruotsinkielen opettaja on saanut niin pahat traumat aikaiseksi ruotsinkielen opiskelusta, että kielitaito on ihan nollassa. Näin aikuisena harmittaa ettei tullut silloin teininä ymmärrettyä nokkaansa pidemmälle ja opeteltua kieltä paremmin. Pitäisi aloittaa uudelleen ruotsinkielen opiskelu, sitä kun tarvitsee aina silloin tällöin töissäkin. Vähän useammin kuin italiankieltä. :) Asiasta sivuhuomautuksena, yksi yövuoro tuli tilanne eteen, että italiankielen opiskelusta oli hyötyä. Vaikka siinä tilanteessa meninkin aivan puihin ujona suomalaisena ja kuulostin siltä, että olisi ensimmäinen vuosikurssi menossa. Asiakas katsoi ihmeissään, kun kerroin opiskelleeni 4 vuotta. I know, totesi varmaan mielessään, että eipähän Suomessa kauhean hyvä opetuksen taso ole. :D

No mutta palataanpa asiaan. :) Kävimme Falunin kuuluisassa kuparikaivoksessa ihmettelemässä ja alueella oli pieni käsityömyymälä Butik Kopparträdet. Pihalla oli pääsiäisen kunniaksi värikkäitä virpomisoksia ja ihania kukkia sekä somistuksia. Kutsui ehdottomasti tutustumaan lähemmin kauppaan.

 

 

Sisällä oli käsintehtyjä tuotteita piposta lasikoristeisiin. Ihastelin aikani pikkuruisia pipoja, jotka oli tehty ihana värikkäistä kankaista. Myyjät kehottivat tutkimaan kauppaa tarkemmin ja perältä löytyi hylly, missä oli pipojen jämäkangaspaloja. Nappasin mukaani kahta eri kangasta muutamalla hassulla eurolla. Toki palaset olivat sen verran pieniä, että ei niistä pipoa kummenpaa saa. Mutta erittäin söpön pipon kuitenkin vaikka sitten töihin vietäväksi, jos ei isompaa saa.

 

Falunin lankakaupasta bongasin alekorista sukkalankaa (150g), joka oli todella pehmeää. Siitä tehdyt sukat varmasti hyväilisivät korppuuntuneita jalkojani. Toki täytyy tutkia lankaa hieman tarkemmin, että kaipaako se vahvikelankaa kantapään tueksi. Sen verran pehmoista oli, että epäily heräsi. Lisäksi Viking Odinia kaavailin huovutettuihin tossuihin, valmiiksi syksylle tietenkin. :)


Miksi lankakaupoissa pitää olla tehtynä valmiiksi joitakin ihania nuttuja mitä hypistellä? Totta kai ostajalle herää mielenkiinto tehdä samanlainen. Olisi vain niitä pikku tilkkuja, eikä ideoita valmiiksi tarjottavana lautasella. Tästä Zandra langasta oli esillä suloinen vauvan nuttu. Ja hintaa langalla vain 2€/kerä. Sehän on ilmaista, kuiskasi piru olkapäällä. ;) Saakaa ystävät hyvät niitä pikkuisia, jotta mun langat joskus hupenee täältä. Pian joudun lankojeni kanssa himohamstraajat ohjelmaan. ;)


Ja niin söpöjä nappeja että! Samalla tuli hankittua vähän isompia hakaneuloja pitämään silmukat tallessa. Eipähän tartte langan ja neulan kanssa enää näpertää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.