tiistai 22. heinäkuuta 2014

Huippuja ja huippumaisemia

Tässä on matkakertomus tämän vuoden Euroopan reissulta. Tunnetusti kuvaan paljon enkä osaa valita kuvista vain tiettyjä, joten matkakertomus koostuu useammasta osasta. Lähdettiin perinteiselle kiertueelle Hahnista vuokratulla autolla. Yritän kirjoittaa kaikki majoituspaikat ylös, jotta lukijat voivat löytää hyviä majoitusvaihtoehtoja. :)

Tässä ajettu reitti kokonaisuudessaan. N. 3000km:ä tuli mittariin matkan aikana, joten jonkin verran joutui myös peppua kuluttamaan auton penkissä. Mutta toisaalta pääsi näkemään vaikka mitä!


Hahnin kentälle päästyä kävimme hakemassa auton tutusta ja turvallisesta Europcarin toimistosta ja suunnattiin jo perinteeksi muodostuneeseen majapaikkaan lähelle Hahnin lentokenttää. Majapaikka on Altlayn pienessä kylässä nimeltä Historisches Landgasthaus Schmidt. Paikka oli erittäin viihtyisä (ei mikään luksus hotelli) ja hintalaatusuhteeltaan kohdillaan. Englantia majatalossa ei juurikaan osata, joten mongertavalla saksan kielellä piti tulla toimeen. :) Majatalossa on myös erittäin hyvä ravintola, suosittelen! Oltiin varattu majatalo viime tingassa, joten saatiin viimeinen huone, joka oli vapaana eli kattohuoneisto. :) Lämpöä lukuunottamatta, huone oli erittäin viihtyisä ja siellä olisi voinut olla pidempäänkin. Mutta meidän matka jatkui seuraavana päivänä kohti Itävaltaa. Itävallassa oltiin yötä Reuttessa, jotta oltaisiin lähellä Alppien ylityskohtaa. Ei ollut täysin varmaa oliko Timmelsjoch auki vaikkakin oli kesäkuu ja päätettiin ottaa varmanpäälle. Majapaikkana Reuttessa oli Gasthof Zum Schwanen. Paikka oli siisti ja maisemat komeita, valkoiset huiput näkyivät suoraan parvekkeelta. Omistajina oli vanha pariskunta, jotka olivat varmasti lähempänä 80 vuotta. Taas jouduimme pärjäämään mongertavalla saksan kielellä, sillä Englantia ei täälläkään osattu. Pienistä väärinkäsityksistä (lähinnä mun huonosta saksan kielentaidosta) huolimatta pääsimme yhteisymmärrykseen. :) 

Parvekkeella oli ihania kukkia...


Aamupalan jälkeen oli aika hypätä takaisin autoon ja lähteä ylittämään Alppeja Timmelsjochin solan kautta. Sää oli ihanan lämmin ja aurinkoinen, eikä maisematkaan olleet kehnommat. Matkalla piti toki testata kameran säätöjä, jotta kuvista tulisi edes jonkinlaisia. Siinä se aika kuluikin säätäessä ja testaillessa kameraa. :)

Haikara sattui osumaan kameraan.
 Teipatut autot eivät meidän vauhdissa jaksaneet hinutella. :)


Timmelsjochille suuntaavan kannattaa muistaa, että tie on maksullinen.

Linssiludekin päässyt kuvaan. :)
Pitihän sit naama joka paikkaan tunkea. :)
 Huikeat maisemat vain jatkuivat ja Timmelsjochin solassa on monta hienoa paikkaa, jossa voi pysähtyä ottamaan kuvia. Paikat on merkitty karttaan, jonka saa alppitien portilla ilmaiseksi. Tosin kauhean montaa muuta tietä ei näkynyt, joten ilman karttaakin pärjää. Koko päivän saa helposti kulumaan solalla.

 
 
 
Huipulla oli lämmintä vaikka tuulikin. Sen verran oltiin korkealla, että tien vieressä oli kunnon lumikerros. Hämmentävää katseltavaa, +32 astetta ja ympärillä korkeat lumikinokset. Tiet oli sentäs sulia, ei tarvinnut auton kanssa luistella.


Korkeimmalla paikalla Timmelsjochin alppitiellä oli kahvila ja pieni mökki, lisäksi taidetta mm. ylisuuret tuolit, joissa linssiludekin pääsi ikuistamaan naamansa kameralle. :)
Ja tottakai kengät oli juuri sopivat lumihangessa tarpomiseen. :)

Rakkaat lukijat ja ystävät muistakaahan (toisin kuin mä) laittaa aurinkorasvaa, kun olette näissä korkeuksissa. Satuimme olemaan korkeimmalla paikalla juuri puolen päivän aikaan ja vaikka olimme vain vajaat puoli tuntia käppäilemässä, onnistuin polttamaan olkapääni kunnolla. Oma moka, kun ei lamppu syttynyt tässä kohtaa. :) Jos ajattelitte viettää enemmän aikaa näissä korkeuksissa, varustautukaa paremmin. Meille tämä oli tällä kertaa vain pikainen visiitti matkan varrella. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!
Jatkoa seuraa seuraavassa postauksessa...


3 kommenttia:

  1. Huokaus… ihania kuvia… Ei tee hyvä tämä nyt kroonisesta matkakuumeesta kärsivälle! :D

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.