perjantai 22. elokuuta 2014

Väinämöisen aurinkotervehdys

Tässä taannoin Helsingin vierailulla löysin ihanaa kotimaista lankaa Snurresta, josta sain nyt vihdoin tehtyä syyssukat. Yhdestä kerästä riitti juuri kahteen sukkaan. Ensimmäistä kertaa kokeilin sukan neulomista varpaasta alkaen (Judy´s magic cast on). Sukat oli yllättävän helppo tehdä " väärästä päästä" ja mielestäni niistä tuli paljon kauniimmat kärjestä kuin varresta aloitetuissa sukissa. Myös kantapään tekeminen oli yllättäen loogisempaa ja mukavampaa. Saa nähdä miten noin ohut lanka kestää kantapään kovaa kulutusta. Vahvennettu osio tuli kantapään taakse eikä jalkapohjaan. Täytyy siis alkaa suosimaan tätä tyyliä, mikäli sukat ei lahoa heti ensimmäisen käytön jälkeen. :) Langassa on ihana syksyn kirkas väri ja se toi heti mieleen kasan värikkäitä vaahteranlehtiä.

Tässä teille sukat näytille yövuoron turvottamissa jaloissa. :)

SYYSSUKAT
Ohje: Ginkgo socks
Lankalaihis: -85g

 


4 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Taidanpa kokeilla minäkin tuota ohjetta. Kärjestä aloitettavilla sukilla on se hyvä puoli, että voi tehdä niin piiiitkät kuin lankaa riittää eikä jää jämiä. Just hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, jos osaa summamutikassa laskea puolet (laiska käyttämään vaakaa) lankakerästä. Mulla jäin vähän ylimäärästä, kun pelasin varmanpäälle. Toisaalta pidemmissä sukissa olisi pitänyt alkaa lisäämään silmukoita, sillä mun paksuun pohkeeseen ei olis tätä sukkaa pidempää mennytkään. :)

   Poista
 2. Onpas kauniin syksyisen väriset sukat! Vaikka sitkeästi hoen, ettei kesä ole vielä ohi… ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ninnu! Tykkään kyllä itsekin. Samasta langasta olis ihana tehdä vaikka mitä ihania neuleita, mutta tällä taloudella on pakko tyytyä vain sukkiin. Ihme kyllä on niitäkin ihmisiä, jotka tienaa alle 2600€ kuussa työpaikasta huolimatta. Ei sillä että valittaisin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.