perjantai 1. helmikuuta 2019

Creamiä talven pakkasilla

 
CREAM
Lanka: Hedgehog Fibres Merino DK (Crystal) ja Isager Silk Mohair (vaaleanpunainen)
Puikot: 4mm pyöröpuikot
Ohje: Cream by Jonna Hietala, Laine Magazine Issue 1
Lankalaihis: -50g


 Vähään aikaan ei olekaan pipoa ollut puikoilla, joten olikin jo korkea aika korjata tilanne! Monta kertaa on ollut ajatuksena tehdä, mutta nämä pienemmät projektit usein jäävät isompien alle. Ajatuksena, että piponhan kerkee tehdä koska vaan.  


 Pipomanian on riehuessa neulojien keskuudessa, päätin minäkin tarttua tuumasta toimeen. Oslo hattu on ehkä tämän hetken suurin suosikki, mutta se ei ole saanut vielä mua lämpenemään. Sen sijaan pitkään listalla ollut Laine lehden ensimmäisessä numerossa oleva Cream pipo sai mun sydämen lämpenemään. Sen on suunnitellut Laine lehden Jonna Hietala, jonka kautta aikanaan löysin tämän sydämellisen neuleyhteisön. ❤️ Jonna omisti ennen lankakauppa Kerän, jonne uskaltauduin noin 4 vuotta sitten kerran mennä neulomaan. Sillä tiellä edelleen ollaan ja sen kautta on saanut tutustua aivan mahtaviin ihmisiin!


Lankaputiikki Silmukassa olen ihastellut jo pidemmän aikaa pastellin värisiä Isagerin Silk Mohaireja. Ne näyttävät kuin pieniltä söpöiltä pupuilta ja niitä voisi vain silitellä päivät pitkät. On vaaleanpunaista, mintun vihreää, keltaista ja vaikka mitä muita värejä. Ja ne on kyllä hyvin hävinneetkin Silmukan hyllyiltä, muutamia keriä enää jäljellä ennen seuraavaa täydennystä.  



Hedgehogin harmaa sekä Isagerin hempeän vaaleanpunainen sopivat täydellisesti yhteen, vaaleanpunainen tuo toivotun säväyksen perusharmaaseen. Vaikka Hedgehogin harmaa on todella kaunis itsessään, niin tykkään silti siitä vielä enemmän Isagerin mohairiin yhdistettynä. Se sai heti miettimään, mitä muita ihania värikakkuja Isagerin Silk Mohairin kanssa voisi neuloa.


Mohair on hieman hankala lanka itselle alpakan lisäksi, koska se kutittaa herkkää atooppista ihonani. Merinolangat ovat juurikin tästä syystä lemppareita, ne ei kutita! Jospa mohairin yhdistäisi merinolangan kanssa, niin se ei ehkä tuottaisi niin paljoa ongelmaa. Nyt kun valmista Creamiä olen pidellyt päässä, niin kyllä se ajoittain hieman kutisee, mutta ei niin paljoa ettäkö se häiritsisi. En ole vielä Creamiä kastellut ja pingottanut, joten sekin voisi auttaa asiaan.


 Tykkään pipon mallista tosi paljon sillä se istuu hyvin päähän! Ohje on myös todella helppo ja nopea tehdä. Harmikseni tein vain piposta kiireessä liian pienen. Jo tehdessä epäilin pipon pienuutta, mutta koska se meni päähän, niin ajattelin että kyllä se venyy riittävästi. 


Halusin Creamin istuvan hyvin päähän niin, että se ei jäisi takaa lörpöttämään. Tämän ansiosta onnistuin kaventamaan ja päättelemään pipon liian aikaisin. Jos haluaisin, että otsa peittyy kunnolla, jää korvat osittain ulkopuolelle ja jos taas haluaisin korvat peittää paljastuu otsa. Ei se paljosta ole kiinni, mutta sen verran että se itseä häiritsee. :) Siksipä tämä pipo pääseekin uuteen kotiin työkaverilleni, jolla on pienempi pää kuin omani. Sen verran vähän Creamiin kului lankaa, että uskon saavani keristä itselleni uuden. Vähän enemmän silmukoita + isommat puikot ja voilá!  


 Vaaleanpunainen tupsu tekee piposta hempeän ja kepeän, vähän jopa prinsessamaisen. Ainahan sitä pitää vähän prinsessamaisuutta olla. :) Tupsu oli ehdottomasti hyvä löytö Tampereen Kädentaito messuilta. Niitä kun nyt on muissakin väreissä, niin täytyypä tehtailla Cream pipoja lisää. 


Suosittelen kaikille lämpimästi Creamiä, näillä pakkasilla sille on todella käyttöä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.