sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Piece of Silver turned into tunic


PIECE OF SILVER
Lanka: Manos Del Uruguay Fino (väri pocketwatch)
Puikot: 3,5mm ja 4mm pyöröpuikot
Ohje: Piece of Silver by Veera Välimäki (Laine Magazine Issue 1), koko L/XL
Lankalaihis: -400g



Tämä neulepaita on muhinut jo pidemmän aikaa keskeneräisenä, mutta nyt täksi syksyksi päätin sen saada vihdoinkin valmiiksi. Olen haikaillut koko alkusyksyn ruskanvärisestä neuleesta, kunnes muistin tämän varastojen kätkössä olleen neuleen. Sen valmistuminen ei ole ollut kiinni siitä, etteikö neule olisi mielekäs vaan muistan neuloneeni tätä kesäkuumalla ja tuskailleeni että tarvitsisi ottaa joku kevyempi työn alle. Monesti tulee aina vaan aloitettua projekteja ja sen jälkeen unohtaa vanhat. Onneksi ne muistuu mieleen ja niitä saa joskus valmiiksikin. 




Manos del Uruguayn Fino lanka (fingering vahvuinen) oli jälleen kerran uusi tuttavuus. Mutta mikä mahtava tuttavuus se onkaan! Aivan ihanan pehmeää ja soljuvaa neulottavaa. Bonuksena langassa on pieni kiilto. Tämän langan väriskaala on ruskeasta vaaleanpunaiseen, mutta se on hienosti saatu liukuvärjättyä niin että värit täydentävät toisiaan. 




Vaikka tämä neulepaita on tehty Piece of Silverin ohjeella muuntelin sitä aikalailla. Aloitin L koolla ja rintojen kohdalla vaihdoin silmukkamäärän vastaamaan kokoa XL, kun tuntui että työ on rinnoista vähän nafti. Siitä on aikaa, kun aloitin tämän ja siinä kohtaa oli hieman tuota elämysrasvaa ympärillä vieläkin enemmän, joten kainaloista hieman pussittuu. Mutta ei pahasti. :D


Ohjeessa neuleen pituus on aika lyhyt. Se lähenteli jopa napapaitaa omaan silmään, joten tein helmaan lisää pituutta. Alkuun piti tehdä vain vähän lisää pituutta, mutta koska lanka oli niin riittoisa tein tunika mallisen. Jostain syystä nuo napapaita/juuri ja juuri vyötärölle ulottuvat paidat eivät istu omaan vartaloon. :)





Ohje on yllätys yllätys Veera Välimäen käsialaa ja se on julkaistu ensimmäisessä Laine lehdessä. Ohje todella helppo, joten jos olet suunnittelemassa ensimmäistä neulepaitaasi, suosittelen lämpimästi tätä. Se muokkautuu hyvin erilaisiksi versioiksi, koska rintojen jälkeen on pelkkää suoraa alaspäin. Tein lantion kohdalle summamääräiset lisäykset tasaisin kerroksin ja yllättävän hyvä tuli vaikka vedinkin ihan lonkalta. Toki välillä kokeilen päälle, että mahtuuko. :) 







Loppua kohden alkoi olla vähän turneeväsymystä pituuden kanssa. :) Tikutin tämän neuleen loppuja Kässäkerho Pom pomin superviikonloppu reissulla. Mukana ollut neulekaveri sai jatkuvasti kuulla kysymyksen "Are we there yet?" eli voinko jo lopettaa. Onneksi kaveri tsemppasi hyvin, sillä neulepaita menee käytössä hieman kasaan ja riittää juuri ja juuri vesirajaan.



Tämän Piece of Silverin myötä toivottelen kaikille oikein lämmintä ja neulerikasta joulua sekä rauhaisaa uutta vuotta 2019!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.