lauantai 31. maaliskuuta 2018

Pääsiäisen tipuilua

VINTERSOL
Lanka: Hedgehog Fibres Merino DK, värit Pollen, Graphite & Silence 
Puikot: 3,75 ja 4mm pyöröpuikot
Lankalaihis: -445g

Instagramissa jo useasti olen tätä neulepaitaa hehkuttanut ja nyt se on vihdoin valmis! Juuri sopivasti pääsiäisen pakkasille. <3


Kirjoneulekaarrokepaidat ovat mulle uutta aluevaltausta. Mutta huoh! Niinhän siinä taas kävi, että tästäkin tuli yksi must-juttu lisää. :) 


Laine lehden 3:ssa numerossa oli Jennifer Steingassin suunnittelema Treysta neulepaita. Sen kirjoneulekuvio ei niinkään ollut omaan mieleen, koska siinä oli montaa eri väriä ja enkä oikein osannut ajatella miten saisin itse kyhättyä kuvioon sopivaa kivaa väriyhdistelmää. Mutta neule muuten näytti niin kivalle, että päätin katsastaa olisiko helpompia malleja tarjolla Ravelryssä. Kävin katsomassa Jenniferin muita neuleita ja voi että miten kauniita malleja sieltä löytyikään. Malleja katsellessa soi päässä yksi ja sama mantra "mä haluun ton, mä haluun ton". Vaikea oli valita minkä lähtisi ensimmäisenä tekemään. :)


Laitoin Jenniferin Instagram-tilin (@knit.love.wool) seurantaan ja siellä kuulutettiin heti vuoden alusta yhteistä neulepaitaKALia (KnitALong). Hänen millä tahansa mallillaan sai osallistua. Kuumeisesti vaihtoehtoja punnitsin ja päädyin lopulta Vintersoliin. Yksi testineulojista oli tehnyt juurikin näillä samoilla väreillä itselleen paidan ja se oli todella upea! Päätin kopioida idean.


Lankana käytin ultrapehmeää siililankaa eli Hedgehogin Merino DK:ta. Lankaputiikki Silmukkaan oli juuri eksynyt erä tätä Pollen värissä. Tuon okrankeltaisen ihanuuden pongasin heti ja melkein meinasin joutua keristä jopa tappelemaan. :) Tammikuussa olin langattomalla (ostokiellossa), mutta juurikin tuon Pollen värin vuoksi jouduin vähän "repsahtamaan". Enkä ole katunut yhtään! Onpahan ainakin lämmintä mitä pistää päälle, jos ei kohta enää ole varaa maksaa kattoa pään päälle. :D



Hedgehog Fibresillä ei ihan täysin valkoista vyyhtiä löytynyt värivalikoimista ja alkuun luulin, että joudun ottamaan jonkin toisen lankamerkin avuksi. Jyväskylän Talvifestareilla kuitenkin törmäsin sattumalta Silence vyyhtiin. Vyyhti livenä näyttikin paljon hillitymmän vaalealta mitä kuvissa. Alkuun jännitin miten epätasainen kermanvalkoinen lanka sopii mustan kanssa, mutta se antaakin kivaa pientä elävyyttä pintaan.  


Ohje oli helppo ja tykkään siitä, että paidat tehdään lähes yhtenä kappaleena ylhäältä alaspäin. Ainoa asia mikä ohjeessa ihmetytti oli kaarrokekirjoneuleen osuus, joka tehtiinkin alhaalta ylöspäin ja loppuosuus paidasta ylhäältä alaspäin. Eli alkuun luotiin jämälangalle tarvittava määrä silmukoita ja neulottiin 3 riviä oikeaa, jolloin vaihdettiin varsinainen lanka työhön ja tehtiin kirjoneuleosuus.  Kaarrokeosuuden valmistuttua jämälanka purettiin pois ja poimittiin silmukat. Olin käyttänyt silmukoiden luomisessa normaalia silmukoiden luontitapaani ja sen purkaminen ilman että leikkaisi lankaa osoittautui aika kettumaiseksi hommaksi.  Tähän tuhraantui paljon aikaa, hermoja ja muutamia hiuksiakin. Lisäksi ihmettelin miksi tarvitsee silmukoiden luomisen jälkeen vielä neuloa 3 kerrosta oikein. Koin tämän turhaksi. Mutta mikäli lähdette Vintersolia tekemään niin suosittelen, että luotte silmukat vaikka Invisible provisional cast on tekniikkaa käyttäen. Huomattavasti helpompi purkaa. :)


Ihana oli pitkästä aikaa neuloa jotain vähän paksummasta langasta, tuntui kun paita olisi valmistunut hetkessä. Ohjeessa olisi kuulunut käyttää worsted vahvuista lankaa, mutta en halunnut paidasta niin paksua. Koska lanka oli vähän ohuempaa (DK:n vahvuinen), tein yhtä kokoa isomman varuiksi. Paidan valmistuttua kokeilin neuloa keskeneräistä Veera Välimäen Little Bird neulepaitaa, jossa langan vahvuus on lacea. Eihän siitä tullut yhtään mitään, jotenkin oli todella kankeaa. Äkkiä piti vaihtaa johonkin fingeringin vahvuiseen. :)


Ja mikä ihana tekosyy aloittaa uusi projekti! :)


Haaveissa on ollut tehdä pitkästä aikaa taas huivi ja Veera Välimäki on juuri hiljattain julkaissut uuden Gelato-huiviohjeensa. Täydellinen huivi, johon voi upottaa stashistä löytyviä karkkilankoja. Minttu ja pinkki ovat La Bien Aiméen Merino sinkkuja ja vaalea on Lystig Yarnin Merino sinkku. 


Oikein ihanaa ja lämmintä pääsiäistä teille kaikille! <3

2 kommenttia:

  1. Hei! Ihana paita ja kauniit värit. Bongasin tämän mallin juuri äsken ja heti googlettamaan millaisia lankoja voisi käyttää. Haluan myös tehdä paidasta ohuemman.
    Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Anteeksi, tämä kommentti on jostain syystä jäänyt minulta huomaamatta. Olen todella pahoillani! Kiitos kivasta kommentista! <3 Paidasta saa kyllä helposti tehtyä ohuemmankin, kun vaan muistaa ottaa isomman koon ohjeesta ja mallata neuletiheyttä. Tämä paita on kyllä yksi suosikeistani. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.