torstai 2. maaliskuuta 2017

Talvinen aamurusko

 TALVINEN AAMURUSKO
Puikot: 3,5mm, 3,75mm ja 4mm pyöröpuikot
Ohje: Morning mist (44) by Annie Rowden
Lankalaihis: -450g


Törmäsin sattumalta Ravelryssä tähän ohjeeseen ja tykästyin malliin heti. Pakkohan se oli sitten itsellekin kokeilla. Silmukassa saa ihania ideoita kanssaneulojilta, niin  kuin myös tässäkin neuleessa käytetyt Alpaca ja Silk Mohair. En olisi itse koskaan osannut yhdistää näitä värejä saatikka sitten lankoja toisiinsa.


Alkuun lankayhdistelmä punaruskeasta Alpacasta ja harmaasta Silk Mohairista hirvitti, sillä se näytti ihan punaiselta. Itse en ole ollenkaan punaisen ystävä, mutta jälleen neuleystävät pelastivat ja rohkaisivat jatkamaan. Kun paitaan alkoi tulla enemmän tätä yhdistelmää, aloin myös itse siitä tykkäämään. Punaisuus vaihtui ruosteeseen taittuvaksi, joka toimii. :)

 

No niin...ja sitten siihen valmiiseen neuleeseen. :)Yövuorojen (4kpl) loputtua otin muutaman tunnin koomaunta, pakkasin kamat kasaan ja lähdin kuvaamaan. Te kaikki ihanat kanssakärsijät, jotka teette kolmivuorotyötä tiedätte, että kuvaamaan on lähdettävä silloin, kun siihen on mahdollisuus. :)


Neuleesta ensimmäisenä tehtiin selän pitsiosuus, jonka ympärille neule alkoi pikku hiljaa muodostua. Alpakka lanka on aika pörröistä ja se syö vähän pitsikuvion näkyvyyttä. Oikasin myös vähän linjoja, enkä jaksanut pingottaa pitsiosuutta. Joten tästä syystä pitsi ei tule oikein oikeuksiinsa tässä neuleessa. Pingottaminen jotenkin aina vaan tuppaa jäämään, vaikka nykyisin olen hommannut siihen ihan hyvät välineetkin. Ei malta, pitää saada neule heti käyttöön! :)


Pitsissä silmukat luotiin Provisional cast on tekniikalla, jotta kuviota voitaisiin jatkaa saumattomasti myös toiseen suuntaan. Ohjeen kuvissa saumaa ei näy, mutta omassani sen kyllä huomaan ja se aavistuksen häiritsee. Mielummin olisin tehnyt pitsiosuuden suoraan yhtenä kappaleena.


Neulehje oli todella yksinkertainen, jos on aikaisemminkin englanninkielisiä ohjeita tehnyt. Ohjetta on helppo muokata omanlaiseksi, sillä siinä neulotaan pääosin vain suoraa. Vartalolla ei ole mitään kavennuksia ja silmukkamäärä pysyy samana. Tykästyin Silk Mohair lankaan ja sen riitoisuuteen, kokonaisuudessa sitä meni vain kaksi kerää. Ainoa mistä en niinkään tykännyt oli kahden pörröisen langan neulominen yhdessä. Neulominen ei luistanut ja välillä pelkkää oikeaa suoraa neuloessa tuntuo, ettei maaliin päästä ikinä. :) Tästä syystä vaihdoin vyötäröosuudella puikot 4mm:iin, olisivat jopa voineet olla isommatkin. Jatkossa tulen käyttämään Silk Mohairia tehosteena, mutta jätän sen 100%:n Alpacan rauhaan ja otan jonkun vähemmän pörröisen langan kaveriksi. :)


"Se tunne, kun yrittää kerrankin onnistua kuvissa." So not gonna happen. :D Yritin kyhaillä hienoja tilannekuvia tavallisten posekuvien sijaan. Tästä edes pysyn ihan niissä normi tylsissä posekuvissa. :)


 Neuleesta tuli todella pörröinen ja muhkea, lämmittää mukavasti näillä "pakkasilla". Ja siitä tuli niin kiva, että halusin tehdä toisen samanlaisen perään. :D Mutta koska en halunnut tehdä täysin identtisiä kaksosia, niin muutelin ohjetta hieman. Halusin vähän kevyemmän, jota voi käyttää sitten keväällä ja kesällä. Siitä tuli vähintäänkin yhtä ihana, kuin edeltäjästään. 💗


 Mutta valitettavasti joudutte odottamaan vielä hetken. Seuraavassa postauksessa on sitten toisen kesäisen kaksosen vuoro. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.