sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kesäinen kukkaketo


KESÄINEN KUKKAKETO
Lanka: Malabrigo Sock (pitsiosuus) ja Malabrigo Arroyo (violetti)
Puikot: 3,25mm, 3,75mm ja 4mm pyöröpuikot
Ohjeet: Morning mist (44) by Annie Rowden ja Lace and Sails Scarf (muokattu sopivaksi) by Sue Fischer
Lankalaihis: -300g
Kesän kukkaketo on kaksospuolikas talviselle aamuruskolle, jonka neuloin ensin. Aikaisemmassa postauksessa kerroinkin jo, että malliin tykästyin sen verran, että piti tehdä toinen heti perään. Mutta pienellä twistillä tietenkin. :) Kesäinen kukkaketo neuleen nimeksi ei heti näin marraskuussa äkkiä tulisi, mutta jotenkin näistä väreistä mieleen tuli lupiinit. Lupiini on todella kaunis kukka. Neule sopii myös kevät ja kesä käyttöön, sillä se ei ole niin paksu kuin edeltäjänsä.


Ihana oli nauttia orastavasta kevätauringosta kuvauksen lomassa. :)


Jo neuloessani talvista aamurusko neulepaitaa, törmäsin tähän ihanaan Malabrigon violettiin lankaan ja ihastuin siihen heti. Olen aina ollut Malabrigo lankojen fani ja nyt vielä törmäsin lempiväriin. Lanka on tummaa vieolettia, mutta kun sitä tarkemmin katsoo, niin näkee violetin eri sävyt leikkimässä keskenään. :) Ei ollut vaikeaa löytää violetin langan kaveriksi toista, valkoinen korostaa juuri sopivasti tumman violetin eri sävyjä. Nämä langat polttelivat varastossa niin paljon, että meinasi edeltäjänsä jäädä vallan neulomatta loppuun. :) Malabrigo lanka ei edelleenkään pettänyt, se on ihanan pehmeää ja jouheaa neuloa.


Talvista aamurusko neuletta tehdessä olin laiska enkä jaksanut pingottaa pitsiosuutta, mutta nyt päätin ryhdistäytyä. Ja se kyllä kannatti! Pitsi tulee ihan erilailla esiin. Pingotuksessa meinasi vaan käydä pieni moka. En tajunnut että langan kimmoisuus vähenee huomattavasti, kun sen kastelee kunnolla. Pingotin neuletta kunnolla kunnes tajusin, että se oli reippaasti yli mittojensa. Eikun pingotusneuloja pikaisesti siirtelemään ja kasaamaan pisiä takaisin kokoon. Pelkäsin, että kerkesin jo tyrimään koko homman, mutta yllättävän nätisti pitsi kuivui ja meni kasaan jäämättä isoille ryppykasoille.

 

Ihanaa aurinkoista kevään alkua täältä flunssan keskeltä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.