tiistai 17. helmikuuta 2015

Pakkasen purruta ystävänpäivää

Pääsin kouluttautumaan tärkeästä aiheesta Ouluun ihanien naisten kanssa. Koulutus oli mitä mainioin ja vanha koirakin oppi taas kaikkea uutta. :) Ja koska koulutus oli Oulussa, niin pitihän sitä tehdä pikainen visiitti Hailuotoon enon luokse. :) Ystävänpäivää vietettiin siis pakkasen puremissa maisemissa. Mentiin käppäilemään ja kuvailemaan Majakalle, joka on Hailuodon yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Pääsin sopivasti kuvaamaan auringonlaskun viimeiset rippeet. :)


Olin ostanut hetki sitten jalustan, jotta kuviin saisi tasapainoa ja enemmän terävyyttä jalustan liikkumattomuudella. Vielä ei näillä varusteilla ja taidoilla mennä ottamaan kuvia pikajuoksusta, mutta tälläisissä liikkumattomissa maisemissa voi harjoitella jalustan käyttöä. Jotta sitten jatkossa osaa ottaa nopeissakin tilanteissa tärähtämättömiä kuvia (yritys hyvä 10). Olin varmasti aika huvittava näky joka suuntaan haroittavine jalkoineni, kun asensin kameraa paikoilleen. :) Jalustassa on vatupassi (jos osaa suunnata silmänsä siihen viritellessä), niin saa horisontinkin automaattisesti suoraan kuvissa. :)


Pakkasta ja hyistä tuulta oli jonkin verran ja piti pitää itseään koko ajan liikkeessä, jottei pakkanen
puraise pakarasta. :) Kuvien kylmyyden perusteella olisi voinut luulla olevansa vähintäänkin Siperiassa, mutta onneksi ei ihan niin kylmässä tarvinnut värjötellä.


Pistin herrasmiehet ensin testaamaan jään kestävyyttä ja minä heiluin kameroineen ja jalustoineen epävakaasti perässä. :) 


Kyllä se auringonlasku vaan komia on. :) Ja mahtavat jääkerrostumat oli hienoja!

 
 

Hailuodon mökkikylä ja majakka, jossa emme tällä kertaa sisällä vierailleet. Ihanan entisaikaista tunnelmaa mökeissä oli. Pieni kalastajakylä suurine tarinoineen. <3Seuraavana päivänä matka jatkui takaisin etelään ja sorvin ääreen. Matka taittui ensin lossin kyydissä ja sitten autossa istuessa. Komeat oli maisemat lossistakin ja aurinko paistoi pilviverhon läpi isona mollukkana. Hieman harmitti ettei ollut tajunnut ottaa aurinkolaseja mukaan. Täällä etelässä kun ei koskaan paista aurinko. :)


Näillä laineilla kelpaisi lautailla. :)


Luonnon oma kylmä vesi amme.
2 kommenttia:

  1. Lisää lapsuuden retkikohteita.... Serkkula oli Oulussa, silloin kolutti sikäläisiä paikkoja. Hailuoto teki vaikutuksen jo pieneen tyttöönkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti teki. Onhan se ihan oma maailmansa lossiseikkailuineen ja kaikkineen. :) Vanhan ajan asumukset ja luonto lähellä.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.