keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Akkujen latausta syksyisessä ruskassa

Pitkään on jo pitänyt postata mökkiviikonlopusta, jossa käytiin vähän lataamassa akkuja. Työ oli ollut kiireistä, kuormittavaa ja rankaa jo jokusen kuukauden...ei kun kuukausia...ei kun vuoden...ei kun vuosia tai no oikeastaan aina. :) Menneenä syksynä ennen lumen tuloa piti päästä nollaamaan akut johonkin toisenlaiseen ympäristöön. Joten vietettiin viikonloppu extempore Ruovedellä mökkeillessä. Pieni vaatimaton mökki löytyi Nettimökki sivustolta. Onhan meillä omakin suvun mökki (kuten jotkut saattavat tietääkin), mutta tällä kertaa painopiste oli rentoutumisessa ja nimenomaan paljun merkeissä. Sitä ei omasta takaa löydy, joten lähdimme Ruovedelle siitä nauttimaan. 


Mökki oli vaatimaton ja kohtuullisen halpa, mutta siisti. Rahoillensa siis sai vastinetta vallanmainiosti. Tarkoituskaan ei ollut hakea omakotitaloa kaikilla herkuilla. Tärkein hakukriteeri löytyi sieltä pihalta, palju. <3 Jos sivukommenttina saa sanoa, niin Pirkanmaan läheisyydestä ei kovin montaa vaatimatonta mökkiä löytynyt halvalla, jossa kuitenkin palju oli. 

Mökillä saatiin nauttia myöhäisestä ruskasta ja se oli kyllä mieltä hivelevää. Sielu lepäsi, kun sai katsella kaikessa hiljaisuudessa väriloistetta auringon painuessa mailleen. Paljussa olisi voinut lillua koko päivän, mutta onneksi sen lämmittämisessä meni tovi ettei tarvinnut rusinaksi muuttua. Ja sen verran iloisena lykittiin puita paljun pesään ekana iltana, jotta saatiin käydä saunassa viilentymässä välillä. :D Herkästi se lämpö pomppasi 40 asteeseen, kun alkuun päästiin. Mutta raihnaisen naisen luita lämmitti. :)


Vielä pari salakuvaa kävin napsimassa naapurinkin puolelta auringon laskieassa, kun oli niin ihanat maisemat. Ja olkaa huoleti, tarkistin ettei ollut asukkaita paikalla. :)


Lauantaina lähdettiin patikoimaan Helvetinkolun kansallispuistoon, kun se nyt siihen naapuriin sopivasti osui. :) Siellä sai ihailla luontoa ja ruskasta hohtavaa maisemaa.

Pitihän sitä jotain oppiakin. :)
Miettien syntyjä syviä....
 
 
 


Korkeimmalla paikalla silmä lepäsi. Oli ihanan rauhaisaa. Ei ollut tunkua, saatiin syödä eväät rauhassa (jopa ilman hyttysiä) eikä tarvinnut rajata kuvia millilleen ettei kaikki linssiluteet osuisi kuviin. :)Down to the rabbit hole... :)

Kuka lähtisi souturetkelle?
Ei tuulen tuulta, syvä hiljaisuus kahisee puissa. :)

Taitaa täällä aika moni koululaisryhmä käydä, ainakin sotkusta päätellen.
  


Miten tulikin mieleen vanha laulu Five Hundred Miles. :)

Metsiä ja menninkäisiä. :) Purosta yritin saada kuvattua sekä soljuvaa virtaa ja piraroiden pysähtyneisyyttä. Yritin saada tolkkua liikkeen kuvaamista muutakin kuin automatiikalla. Tuo sojuvuus tulee paremmin esille näistä kahdesta. Ja kuvassa ympäristö pysyi yllättävän tarkkana ja muuttumattomana. Jee! Ehdottomasti suosittelen lämpimästi tätä mökkiä, kaikki sujui hyvin ja mutkattomasti vaikka viime tingassa mökki varattiinkin. Oli muuten hauska havaita, että sillä vanhallakin putkella (objektiivilla) on onnistunut auringonvalossa ottamaan aikas kivoja kuvia. :) Nyt kun näitä kuvia ei ole vähään aikaan katsonut, niin tulee jopa pientä ylpeyden punaa poskipäihin. Ehkä olen sittenkin ihan kehityskelpoinen yksilö, ainakin valokuvauksen suhteen. ;)4 kommenttia:

 1. Ihana aamun avaus, hyvien kuvien ilotulitus kauniista syysmaisemasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, lämmittää sydäntä. Varsinkin näin aamulla kohmeessa, kun talsii kotia nukkumaan. <3

   Poista
 2. Kadehditavan kauniita kuvia, herää itsellekin halu lähteä rentoutumaan luonnon helmaan. Noita kuvia katsellessa voi vain iloita, sielu ja mieli saa lääkettä kun taas kuviasi katselee. Kiitos Nana <3
  PS: Olen njoskus lapsena tuolla Helvetin kollulla ollut....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että kuvat inspiroi muitakin kuin itseäni. <3 On ne vaan voimaannuttavia nuo ruska-kuvat. Niistä tulee hyvälle mielelle näin talven harmaassa arjessa. :) Helvetinkolu on kyllä näkemisen arvoinen paikka, varsinkin syksyllä.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.