sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Kameraperheen uusi tulokas

Vaikkakin hyvän kameran omistankin, on tuntunut siltä, että tarkkuus/valoisuus ei ole näillä välineillä riittänyt pohjolan pimeissä tunnelmissa. Pitkään on ollut hankinnassa ja haaveena hommata uusi objektiivi kameraan. No mikähän se sitten olisi? Objektiivi joka on halpa, valovoimainen, kevyt, sopii jokaiseen kuvaustilanteeseen yms.? Paljon on tullut selailtua netistä eri objektiivien ominaisuuksia ja päähän siitä tiedon määrästä on mennyt sekaisin. Vaikka olen yrittänyt ottaa huomioon ihmisten erilaisuuden/mielipide-erot, on ollut silti lähes mahdotonta löytää juuri minulle sopivaa objektiivia. Ja kroisos kun en ole, niin myös kukkarolle sen pitäisi sopia. En sitten yhtään halvempia harrastuksia voinut keksiä kuin valokuvaus ja käsityöt. No onneksi molemmista on iloa niin itselle kuin toisillekin pitkäksi aikaa. :)

Hyvän ystävän suosittelemana päädyin kahteen vaihtoehtoon objektiiveissa: 50mm f1.8 ja 35mm f2.5. Noissa riittäisi valovoimaa sen verran että saa sisällä ja pimeässä otettua hyviä kuvia. Kumpi? Molemmissa on omat hyvät puolensa. 50mm:n objektiivi soveltu hyvin lähikuvaamiseen esim. blogikuviin. Ei tarvitse mennä kuvauskohteen iholle. :) Mutta mitäpä 35mm:n? Siinä on taas enemmän laajakuvaa, joten kuvaan mahtuu enemmän kuin edellisessä. Ei siis tarvitse mennä hallin toiseen päähän ottaakseen kuvaa. Yritä tässä nyt sitten valita voittajaa.... No niin, mutta massiivisesta valikoimasta olen päässyt objektiivin valinnassa sentään finaaliin asti, jee! Ja eikun kauppaan, josko siellä myyntipuheen perusteella saisin vihdoinkin valittua voittajan? :)

"Sattuman kaupalla" aikoinaan onnistuin törmäämään facebookissa Kameratorin mainokseen ja  niinpä minä kipaisin sinne. Kameratori myy käytettyjä kameroita ja -tarvikkeita. Kysyessäni 50mm:n ja 35mm:n eroja sain kattavan tietopaketin, joka onneksi oli yhtä oman päätelmäni kanssa. No onko voittaja löytynyt? *rumpujen pärinää* Kun kysyin myyjältä, kumpi olisi hänen mielestään parempi vastaus oli, molemmat ovat yhtä hyviä. Jaahas...no jos nyt myyjä voisi ystävällisesti valita jomman kumman...50mm:n on kuulemma hyvä objektiivi aloittelijalle, mutta yleensä harrastelijat hommaavat molemmat. No niin....pakko kai se vaan on tehdä päätös. Entententtenteeelikamentten....*taas rumpujen pärinää* voittajaksi valikoitui Nikkor 50mm f1.8! Onnea voittajalle! :)


Olen kerennyt tähän mennessä testaamaan uutta tulokasta hyvin vähän, mutta hyvin tyytyväinen olen ollut. Tulokas on ollut mukana käsityömessuilla, 1-vuotiskuvauksissa ja muutamassa muussa tapahtumassa. Äkkiseltään uskaltaisi ehkä jo mainita, että omat kuvaajan taidot eivät olleetkaan ihan ala-arvoisia. :) Vaan aikaisemmassa objektiivissa ei ole riittänyt valovoimaa, josta syystä kuvat ovat olleet lähes aina tummia. No älkää hätäilkö, ei musta tämän uuden tulokkaan myötä ammattilaista ole syntynyt. Jos kuvat olivat ennen pimeitä, niin nyt ne ovat ylivalottuneita. :D Ja voitte arvata kumpaa on helpompi jälkeenpäin muokata. Pikku hiljaa, kaksi askelta eteenpäin ja yksi taakse mentaliteetillä opitaan. :) Messuilla ja muissa tapahtumissa huomasin 50mm:n lievät heikkoudet. Jotta saisi mahdollisimman paljon henkilöitä kuvaan, on mentävä todellakin kauas kohteesta. Joten ehkä on sittenkin pakko tehdä niin kuin kameramyyjä sanoi ja hankkia molemmat. :D

Tässä teille esimerkit vanhan objektiivin ja uuden eroista. Kaikissa kuvissa säädöt samat. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.