maanantai 19. joulukuuta 2016

Something so cozy

BREATHING SPACE
Puikot: 3,5mm ja 3,75mm pyöröpuikot
Ohje: Breathing space (XL-koko) by Veera Välimäki
Lankalaihis: -500g


 Nyt on reissu tehtynä ja aikaa vihdoinkin saada kuvia myös valmiista Breathing Spacesta. Paljon on ollut instassa ja täällä blogissakin kuvia valmistuvasta neuleesta, mutta nyt on aika "julkaista" neule kokonaisuudessaan. Reissussa nappasin ensimmäiset kuvat neuleesta ja tarkoitus oli ottaa kaikki kuvat reissun päällä. Mutta olisihan se pitänyt arvata ettei siellä kerkiä kuvailemaan muuta kuin maisemia. 😊


Joten piti sitten lähteä kotimaan metsiin etsimään sopivaa maisemaa. Ei ollenkaan niin kiva kuin nuo alppimaisemat, mutta kyllä kai se luminen kuusikin ihan kiva on. 😊 Tällä kertaa päätin lähteä Niihaman ympäristöä tutkimaan ja vaikuttaisi todella kivalta alueelta. Niihaman majalla olisi saanut myös kuumaa juotavaa ja syötävää, mutta oli kiva mutustella omia eväitä.


Pahoittelut kuvien mielenkiintoisista värityksistä. 😁 Jostain syystä olin saanut idean, että kuvaan jpg-muodossa (raakakuvien sijaan). Kai ajatus olisi, ettei niin tarvitsisi muokata kuvia ja eivät veisi niin paljon tilaa läppäri vanhuksesta. 


Kuvathan näyttävät aina hyviltä kamerassa, mutta kun sain ne koneelle kauhistuin. Väritykset miten sattuu ja se kaikkein yleisin kuvan muokkaus nappi (valkotasapaino) oli ulottumattomissa. Pelkällä kirkkauden ja kontrastin säädöllä ei tehnyt mitään. Kuten allaolevassa kuvassa näkyy lumi on värjääntynyt lähes siniseksi, vaikka kuinka yritin muokkailla paremmaksi. Tästä siis opiksi, jos kuvaat jpg-muodossa ota sen verran hyviä kuvia, ettei tarvitse muokata. 😆


Jotta sain kuvista edes suht kelvollisia, piti niitä muokata kahdella eri laitteella ja neljällä eri ohjelmalla. Ne on nyt sitten vähän tällaisia taiteellisempia. 😁 Muistuttakaa seuraavalla kerralla, että kuvaan todellakin vain niitä raakakuvia, sillä niitä pystyy muokkaamaan kunnolla, jos valotus tai väritys on mennyt jotenkin pieleen.


Mutta josko nyt sitten itse neuleeseen... 


....tykkään tästä kyllä todella paljon! 💗
Madelinetosh ja Hedgehogin langat ovat ihanan pehmeitä. Neuletta voisi pitää vaikka nukkuessaankin, vaikka hieman voisi tällaiselle vilukissallekin tulla kuuma. Neuleesta tuli kuitenkin sen verran ohut, että se mahtui mukavasti myös talvitakin alle lämmittämään vaporetton (vesibussi) tuulisessa kyydissä Venetsiassa. 


Breathing space oli ensimmäinen ohjeeni Veera Välimäeltä, mutta ei suinkaan viimeinen. Ohje on todella helppo, kun osaa vaan lukea ja keskittyä lukemaansa. 😉 Kertaalleen pikkaisen menin vikaan, kun lähdin tekemään shorts rows osiota väärään suuntaan. Tein vähän isommilla puikoilla kuin ohjeessa sanotaan varuiksi ettei jää ainakaan pieneksi, mutta en tiedä tuliko neuleesta liian "löysä" sen vuoksi. Olisiko pienemmillä puikoilla tullut napakampi, tiedä häntä? Neule on hiukan isohko, mutta se ei haittaa ollenkaan, sillä se on mukavan rento.


Ja totta kai lopuksi piti pitää evästauko ja ihailla vaan kaunista auringon laskua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.