keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Tallinnan joulumarkkinat osa 1Loman ja valmistumisen kunniaksi piti lähteä pitkästä aikaa tyttöjen reissuun, ja onneksi mitä parhaimmassa seurassa! :) Aikaisemmin suunnitelmissa oli sateinen Venetsia, mutta muutamat muuttujat matkassa vaihtoivat kohteen sateiseksi Tallinnaksi. Eikä se haitannut yhtään. :)

Matkaan lähdettiin kukonlaulun aikaan Onnibussilla ja kehuin kaverille (joka ei ollut vielä päässyt Onnia testaamaan) kuinka kiva ja halpa matkustusväline se on. Ja saisimme taatusti olla aamu 4 bussissa ihan keskenään ja päästäisiin yläkerran paraatipaikoille. No allekirjoittanut ei ollut ottanut huomioon, että bussi alunperin lähtee Vaasasta ja kun se pääsee Tampereelle asti niin se on täynnä nukkuvia tai humalaisia matkustajia, jotka pyrkivät laivaan ihan niin kuin mekin. Vierekkäisiä paikkojakin oli vapaana vain muutama ja onnistuneesti takaa löyhkäsi niin vanha ja vahva viinan tuoksu, että ei meinanneet tavarat pysyä mahassa. :D Kaasunaamari (huivi) naamalle ja unta kaaliin, sillä kaiken yöllisen höpöttelyn tuloksena oli runsaat 2h unta. Siinä vaiheessa kun pää nuokkui puolelta toiselle seitsemättä kertaa alkoi kaduttaa, että olin jättänyt kotiin niskatyynyn, jota en viitsinyt enää jättikokoisessa matkalaukussani raahata. Ihan kuin se olisi maata merelle vienyt. :)

Vinkki nro 1, kun olet varannut laivasta aamupalabuffetin, ei kannata käydä kaakaolla ja leivoksella ennen sitä, vaikka kuinka olisi aikaa tuhlattavana ja nälkä. Mutta herkkua oli @espressohouse! :D

Kunnon matkanjärjestäjän tavoin olin kehuskellut omalla Tallinnan tuntemuksella, ja rehvakkaasti ajatellut ettemme mitään karttaa tai varsinkaan taksia hommaa. Se hotellihan on ihan vanhan kaupungin vieressä. Onneksi kaverini tuntee jo mut sen verran hyvin, että osasi varautua pidempään patikointiin. Osasin melkein perille, mutta hieman oli mennyt suuntavaisto hotellin lähellä olosta ohi. Jonkin aikaa sateessa tallusteltuamme kävin nöyränä tyttönä hakemassa toisesta hotellista kartan ja kysyin tällä kertaa myös ohjeet perille pääsemiseksi. Tunnin hortoilun jälkeen pääsimme sateen kastelemina luovuttamaan matkalaukut hotellin hoiteisiin ja jatkamaan tutustumiskierrosta vanhaan kaupunkiin. :DNäköalapaikoilta saa hyvin kuvattua vanhaakaupunkia ja jos tarkkaan tihrustaa voi nähdä satamaan asti. Yhdelle näköalapaikoista oli seinään kirjoituettu teksti "The times we had" ja se oli kuin meidän ystävyys. What a Times we had, indeed! <3

Pakollinen selfie. :D
Vanhan kaupungin miljöö oli idyllinen näin harmaanakin ja katuja tuli kierreltyä vaikka ne niin tutuiksi ovat jo tulleet. Pitihän ne pakollisesti selfietkin ottaa, tosin ilman sitä tikkua. Vielä sen selfietikun käyttäminen tuntuu hassulta ajatukselta (en tiedä miksi), mutta kaippa se munkin varastosta joskus löytyy. :)Yhdestä porttikongista löytyi mustalaiskortteli ja siellä olisi halutessaan päässyt tiskaamaan, sillä vapaaehtoisia tiskaajia kaivattiin kahvilaan. :)


Matkan tarkoituksena oli myös tulla fiilistelemään joulunodotusta. Raatihuoneentorille oli pystytetty pieni joulumaa, missä oli paikallista käsityötä myynnissä. Tosin kojuissa oli aikalailla samat tuotteet, mutta se ei haitannut. Kylmä viima suosi myyjiä sillä lämpöiset neulepipot menivät hyvin kaupaksi. Myös meidänkin päähin eksyivät kaksi tupsupipoa. Aukiolle oli pystytetty poroille pieni aitaus ja se oli pienten lasten suosiossa. Pieni suloinen vasa tuli meitä heti iloisesti tervehtimään.Vanhassa kaupunkissa on jokapuolella kaikkia pieniä yksitysikohtia, pikku putiikkeja, joita voi ihastella koko päivän. Se on ihan oma maailmansa Tallinnan karusta keskustasta.

Kadut oli ihanan rauhallisia ja mitään hirveitä turistimassoja ei vyörynyt tielle. Vain muutaman turistioppaan puheensorina sai turistiryhmät erottumaan. Iltahämärällä alkoi olla vähän ennemmän väkeä liikenteessä.


Kävelyn lomassa oli ihana käydä välillä lämmittelemässä ja lepuuttamassa jalkoja Clayhillsissä minttukaakaolla, nam! <3


Sade alkoi hieman häiritsemään kaupungilla käppäilyä ja alkoi olla aika lähteä hotellille huilimaan. Majoituimme hotelli L´Ermitagessa, joka sijaitsee vanhan kaupungin kupeessa, mutta toisella puolella kuin satama. Hotelli oli siisti ja viihtyisä sekä ehdoton plussa oli kylpyamme! Se tuli tarpeeseen kävelystä rasittuneille jaloille ja tehosi niin hyvin, että univajeen kanssa kaatoi sänkyyn alta aikayksikön. :)

Jatkoa seuraa seuraavassa postauksessa, koska taaskaan en osannut valita tarpeeksi rankalla kädellä kuvia. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.