tiistai 6. toukokuuta 2014

Pitsiä sukkiin

Lisää pitsisiä sukkia... Käytiin toisen puoliskon kanssa Lielahtikeskuksessa pikaisesti kääntymässä, minä uteliasuuttani ja mies töiden takia. Ja tietenkin oli pakko samalla piipahtaa lankamaailmassa, kun se sattui olemaan niin sopivasti lähellä. Viimestään siinä vaiheessa miehelle selvisi miksi niin innokkaasti olin lähdössä mukaan. :) Lankamaailmassa piipahtaessani käteen tarttui tätä ihanan pehmeää Onionin lankaa ja pakkohan sitäkin oli kokeilla. Tällä kertaa syntyi pitsiset sukat. Kevääseen ja kesään oivat kevyet, mutta lämpöiset sukat. 

Samaisella reissulla tarttui mukaan myös KnitPron sukkapuikot. Kuten aikaisemmassa postauksessa kerroinkin saaneeni lahjaksi KnitPron Cubics pyöröpuikkosetin, oli nyt vuorostaan kokeiltava sukkapuikkoja samasta sarjasta. Tykkäsin sukkapuikoista todella paljon! En ihan ensi puraisulla niellyt pyöröpuikko settiä. Ne tuntui kovin haurailta ja vaikealta neuloa (tosin ensikokeiluna oli 40cm vaijeri, joka oli aivan liian lyhyt). Pyöröpuikot tarvitsevat siis lisää kokeilua ennen kuin voi lopullisen tuomion antaa. Mutta nämä KnitPron Cubicsin sukkapuikot sen sijaan sulattivat neulojan sydämeni. Kevyet kutoa, ei hankaa, valmistuu nopeasti (nämä sukat 2 päivässä) ja tulee siistiä jälkeä. Osittain nämä voivat olla langankin ansiota. Mutta pidemmittä puheitta tässä on kesän suosikkisukat. 


PITSISUKAT
Lanka: Onion Knit, Tussah silk
Puikot: 4mm
Lankalaihis: -70g

Kuvassa ei näy, mutta langassa on häivähdys metallinhohtoa. Se antaa sukalle eloa. Värin kuuluisi olla petrooli, vaikka se kuvissa näyttääkin lähinnä taivaansiniseltä.

Ihoni on todella herkkä (atooppinen iho), joten en ole pystynyt pitämään mitään villasukan tapaisiakaan jalassa pelkästään. Mutta nämä sukat ovat niin pehmeät ja kutiamattomat, että jopa minä voin pitää niitä pelkiltään jalassa ilman vainoharhaista raapimista. Ja ne myös tuntuvat hyvältä jalassa. Tämän langan pidän ehdottomasti mielessä.

Koska en omista sukan pidikettä tai ketään hoikka/silkkisääristä, täytyi sukat kuvata omissa karvajaloissa. En tähän hätään viitsinyt naapureitakaan vaivata, joten joudutte nyt katsomaan näitä kalkkunoita. :) 


4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sukat! Kaunis väri ja kuvio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinullakin on aivan ihania sukkia blogissasi, monet niistä ToDo-listalla ja yhdet jopa valmiina! :)

   Poista
 2. Novitan sivuilla tuo malli ei näytä yhtä kivalta.
  Täytyykin laittaa ToDo-listalle.
  Kaunis malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samaa tuumasin, kun katselin ohjetta. Jonkun muu bloggaajan sivuilta ne alunperin bongasin ja tykästyin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.