tiistai 28. tammikuuta 2014

Tallinna ja Karnaluks

Tehtiin miehen kanssa extemporena reissu Tallinnaan. Mies haki janojuomaa ja minä lankoja. Kyllä siihen pitkäpenni menikin, siis ostoksiin. :) Matkaa taitettiin Eckerö Linen M/s Finlandialla. Helsingistä lähtiessä oli sää aika apaattisen oloinen, mutta pikku hiljaa se siitä sitten kirkastui. 
Uimaankin olisi päässyt. :)

Aamupala käytiin välissä nauttimassa buffetissa ja sillävälin sää alkoi kohentua. Mitä etelämpään mentiin, sen aurinkoisempaa oli. Ihana vesihöyry päällysti merenpintaa. Kannella oli niin järkyttävä hyinen tuuli, että siinä kyllä kysyttiin kuvaajalta kanttia. Kasvot jäätyivät ja tukka harveni puolella, pipostakin sai pitää henkensä edestä kiinni. Mutta kuvat oli saatava, vaikka meinasi tuuli viedä koko kuvaajan ulapalle. Ei paljon tullut katsottua kuvien laatua...naps...naps...naps ja samantien pois. Löytyi sieltä toinenkin hullu kuvaaja mun lisäksi. :)


Eivät sitten olleet poistaneet jäätä kannelta.


Niin tyynennäköistä.

Kansibaarissa oli autiota.

Kuvaamisen jälkeen saikin koko loppumatkan istua ulkovaatteet päällä sisällä ja kaakaon voimalla pysytellä lämpimänä. Matkalle mukaanotettu keskeneräinen käsityö.


Tallinnaan saavuttua lähdettiin heti suunnistamaan kohti Karnaluksia. Olin varoittanut miestä, että siellä sitten saattaa mennä aikaa, joten se pitäisi hoitaa ensin pois alta. Yllättävän kiltisi se siellä jaksoi odottaa ja jopa auttoi lankojen valinnoissa. :) Olin kuullut siskoltani Karnaluksista ja päätin mennä sen tarjonnan tarkastamaan. Karnaluks on käsityötukku, joka myy yrityksille käsityötarvikkeita, mutta myös yksityishenkilöt voivat ostaa sieltä. Aluksi tietoja Karnaluksista netistä lukiessani mietin, että millainenhan tuo paikka mahtaa olla. Mutta onneksi uteliaisuus voitti. Erittäin hyvät ohjeet paikan löytämisen sain täältä, kiitos siitä! Meillä oli auto mukana, joten navin avulla löydettiin paikka nopeasti (osoite K.A. Hermanni 1C). Karnaluks on n. 1,5 kilometrin päässä satamasta ja sinne pääsee satamasta suoraan myös ratikalla. Missään ei ollut mitään isoja kylttejä ja jos en olisi blogeja lueskellut etukäteen, niin en varmasti olisi perille löytänyt. Lasiovista mentiin sisään ja portaita toiseen kerrokseen. Ovessa oli ovisummeri, jota painamalla pääsi sisään. Karnaluks on teollisuushallimainen, mutta kulku on kuitenkin aika ahdasta. Tavaraa on tungettu joka paikkaan. Tiettyjen lankojen etsimisessä voi mennä aikaa, sillä ensimmäisellä vilkaisulla kaikki näyttää kaaokselta. Paljon sinne oli eksynyt muitakin käsityöihmisiä. Mukaan kannattaa ottaa tarpeaksi käteistä mukaan, sillä siellä käy vain käteinen. Ruuhka-aikana kannattaa myös välttää käyntiä tai voi joutua odottelemaan, sillä siellä on vain kaksi kassaa eikä mitään viivakoodeja. Tuotteet näpytellään erikseen ja laskimella laskettiin hinta.

Karnaluksin lankavalikoimaa.
Karnaluksin jälkeen piti mennä tankkaamaan ravintoa ja löysimme itsemme vanhasta tutuksitulleesta sekä hyväksihavaitusta gastropubista. Clayhills sijaitsee vanhan kaupungin keskusaukion nurkilta. Samalla käveltiin tuttuja katuja pitkin maisemia katsellen. Todella vähän oli väkeä liikenteessä kesään verrattuna, lieneekö johtunut sitten viikonpäivästä ja kellonajasta.

Paikallinen kampaamo.

Lämmikettä myynnissä.

Ihanat pöllöpatalaput.

Raatihuone.


Tornien aukio.

Ostosten purkua. Kokonainen kassillinen lankoja tarttui mukaan.


 Kassin sisältö: 12 kerää Novitan isoveljeä (niistä suunnitteilla torkkupeitto) ja 2 kerää pirtelöä, 10 kerää Rowanin baby merino silkkiä ja 2 kerää fine artia, 10 kerää Austermannin Alpaca silkkiä sekä 6 kerää Filatura cervinian Merino superfineä. Yhteensä siis 42 kerää lankaa ja lisäksi yhdet puikot ja kokeeksi kerroksien laskijan. Näissä riittänee askaretta vähäksi aikaa. :) Suosittelen kaikille lämpimästi Karnaluksissa käymistä!


Kuvanlaatu ei ole väritykseltään paras mahdollinen. Punainen Novitan isoveli siis fuksian punainen ei joulunpunainen niin kuin kuvasta saattaa luulla. 

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia, nyt alkoi ihan tosissaan tehdä mieli lähteä pitkästä aikaa Tallinnaan! Ja tuolla Karnaluksissa olisi selvästikin käytävä. Voin kuvitella että tuolla iskee senpäiväinen lankahimo, ettei kaupasta saletisti pysty lähtemään tyhjin käsin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ehdottomasti vaatii tutustumista pitkän kaavan mukaan! Voin lähteä sun seuraks, jätän vaan rahat kotiin. ;) Keväällä vois tehdä naisporukalla kierroksen Tallinnassa.

   Poista
 2. Hei. Eksyin sattumalta blogiisi, kun etsin tietoa Karnaluksista ja sinne menosta omalla autolla. Osaisitko kertoa millaiset pysäköintimahdollisuudet Karnaluksin lähellä ovat. Onko pysäköintilipuke ostettava jostakin ennakkoon vai onko kadulla mahdollisesti pysäköintiautomaatti, kuten Suomessa? Vähän jännittää lähteä ensimmäistä kertaa Tallinnaan autoilemaan. Kiitos jo etukäteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en ihan varmaksi osaa sanoa onko paikat maksullisia vai kiekollisia. Karnaluksin edessä oli riviparkki. Muistan, että mietittiin onko kiekollinen vai mittari. Missään ei lukenut mitään ja mittareita ei nähty. Jätettiin ilman kiekkoa ja paineltiin sisään. Oltiin vajaa 2 tuntia eikä mitään sakkoja ollut tullut. Oltiin maanantaiaamusta liikenteessä, joten kauheesti ei muita turisteja ollut. Viikonloppusin varmaan ruuhkasempaa. Kohtuullisen lähellä on the Swissotel, jossa on hyvä parkkihalli, jos haluaa ottaa varman päälle. Näin autoilijan kannalta Karnaluks oli hieman vaikea tavoittaa, mutta navilla pärjää varmasti. Hyvää Tallinnan reissua! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se julkaistaan ylläpidon hyväksynnän jälkeen.